yüksek gerilim işletme talimatı

arkaddaşlar bu işletme talimatını edinen varsa bi zahmet koysun siteyede yararlanalım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar kimde var ise gönderir veya paylaşırsa çok iyi olur iyi çalışmalar
 
evet arkadaşlar varsa burda paylaşın lütfen işletme talimatı manevra talimatları falan.
 
TRAFO MERKEZLERİNDE (Y.G. HÜCRELERDE)
MANEVRA VE DİĞER ÇALIŞMALARDA
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1-) YAPILACAK ÇALIŞMA ZAMAN VE EKONOMİK TASARRUF SAĞLAYACAK OLSA BİLE İŞ
GÜVENLİĞİ ÖNELEMLERİ ALINMADAN İŞE BAŞLANMAYACAKTIR.

2-) AŞAĞIDA BELİRTİLEN İŞ GÜVENLİĞİ MALZEMELERİ OLMADAN MANEVRA VE ÇALIŞMA
YAPILMAYACAKTIR.
a) BİR ÇİFT SAĞLAM Y.G. ELDİVENİ
b) BİR ADET ISTAKA VEYA PERÇ
c) BİR ADET Y.G. KONTROL KALEMİ
d) BİR ADET İZOLAE HALI
e) BİR ADET FENER

3-) ÇALIŞILACAK BÖLÜMDE ENERJİNİN OLUP OLMADIĞI HER FAZ İÇİN Y.G. KONTROL KALEMİ İLE TESPİT EDİLECEK OLUP ÇALIŞMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE ÇALIŞILACAK BÖLÜMLERDE TOPRAKLAMA VE KISA DEVRE ETME İŞLEMLERİ YAPILACAKTIR.

4-) ÇALIŞMA YAPILACAK YERDE İZOLE SAĞLANDIĞINDA İLGİLİ EKİP KENDİ UYARI LEVHASINI ASACAK, KİLİT TERTİBATI VARSA KİLİTLEYECEKTİR.

5-) ÇALIŞMALARDA GEREKMESİ HALİNDE ENERJİ ALINAN MERKEZDEN (BİR ÖNCEKİ KABİNDEN, TEİAŞ TRAFO MERKEZİNDEN VS) ENERJİNİN KESTİRİLMESİNİN TEMİNİ İLE HATTIN ÇALIŞMA BİTİMİNE KADAR TOPRAKLATTIRILMASI GEREKECEKTİR.

6-) MODÜLER TİP HÜCRELERDE (KAPALI TİP SİSTEMLERDE) BİR ÖNCEKİ MERKEZDEN ENERJİ KESİLMEDEN GİRİŞ HÜCRESİ KESİNLİKLE TOPRAKLANMAYACAKTIR.

7-) XLPE KABLOLARDA KAPASİTİF BOŞALMAYI SAĞLAMAK AMACIYLA KABLO UÇLARI AÇILDIKTAN SONRA KISA DEVRE EDİLEREK TOPRAKLANACAKTIR.

YÜK ALTINDA HER TÜRLÜ AÇMA VE KESME KESİCİ VASITASI İLE YAPILACAKTIR.

9-) ENERJİSİZ HALDE FİDER VE TOPRAK AYIRICILARININ NORMAL ÇALIŞTIĞI VE AYIRICI ÇENELERİNİN TAM KAPANDIĞI KONTROL EDİLMELİDİR. BARA VEYA HAT AYIRICISI AÇILIRKEN İLGİLİ KESİCİNİN AÇIK VEYA AYIRICIDAN SONRAKİ BÖLÜMLERDE YÜK OLMADIĞI TAM VE KESİN OLARAK BİLİNMELİDİR (GEREKİYORSA İLGİLİ İŞLETME BİRİMLERİ İLE İRTİBAT SAĞLANMALIDIR).

10-) GÖRÜLEN KUSUR VE NOKSANLAR RAPOR EDİLECEKTİR.

11-) İŞ BİTİMİNDE TOPRAKLAMA VE KISA DEVRE İLE İLGİLİ TEDBİRLER KALDIRILACAK VE TÜM SİSTEM KONTROL EDİLDİKTEN SONRA ENERJİ VERİLECEKTİR.

12-) YAPILACAK ÇALIŞMALARDA ÖZET OLARAK BELİRTİLEN HUSUSLAR İLE BERABER “ELEKTRİK TESİSLERİNDE EMNİYET YÖNETMELİĞİ”NE UYGUN OLARAK HAREKET EDİLECEKTİR.
 
En çok kullanılan işletme talimatı budur, ancak kendi bilgilerimiz ışığında bunu daha da geliştirebiliriz aslında, kuralların çok olması kimseye zarar getirmez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…