Sesin yüksek gerilim hattından değil sizin bagli olduğunuz Apartman içerisinde yada bagli olduğunuz hat üzerinde çalışan bir motor yada sürücü v.s. Bir cihazin enerji hattına yaydığı parazit veya harmonik nedeniyle ses oluştuğunu düşünüyorum.
Ben bu tür videolara karşıyım.
Önce monitörleri başka bir prizden mümkünse daha uzak bir prizden ayrıca besle.Yüksek gerilim hattına yakına oturuyorum. Evimdeki referans monitörlerimden çıkan belirli aralıkta tiz bir ses var ve çok rahatsız edici. Sorun kablolarda veya ses kartında değil çünkü sadece güç adaptörü takılıyken de oluyor. Evdeki 3 farklı prizde denedim sorun aynı. Başka evde denedim sorun yok.
https://www.szynalski.com/tone-generator/Ben bu tür videolara karşıyım.
İnsanları yanlış yönlendirebilir.
@Yunusgr 'ün hoparlörleri ve amplisi ile yapılan test ile @confickerbelasi nın harika mikadoları yapılacak testler asla aynı sonucu vermezl
Mikadolarla videodaki bazı seslerin duyulabilmesi bile pek mümkün değildir.
Keza @ozgurece35 in Technics amplisi ile ve @sasen1 LM li amplisi ve kulaklığı ile duyduğu sesler asla eşdeğer değildir.
Özetle...
Kişi uyduruk ses sistemi ile bu videoyu seyredip, duyamadığı sesler için panik olabilir.
Sadece kötü ses sistemleri değil, çok iyi sistemler ile yapılacak testler asla doğru olmayacaktır.
Doğru olan şey, insan kulağına iletilen frekansın şiddeti (SPL) ve herhangi bir frekanstaki insan kulağının duyma eş gürlük (LOUDNESS) eğrisidir.
Konu sahibine ÖNERİ:
Önce monitörleri başka bir prizden mümkünse daha uzak bir prizden ayrıca besle.
Elindeki UPS'i sadece PC ye bağla. Monitörlerin beslemesi şebekeden yapılsın.
Duruma göre UPS nin fişini çekerek sadece aküsü ile çalıştır.
Elde edilecek sonuçlara göre netice belli olacaktır.
Senin o alet 20Hz leri versin, ben de yamyamlıktan istifade ederim.
Konu sahibine ÖNERİ:
Önce monitörleri başka bir prizden mümkünse daha uzak bir prizden ayrıca besle.
Elindeki UPS'i sadece PC ye bağla. Monitörlerin beslemesi şebekeden yapılsın.
Duruma göre UPS nin fişini çekerek sadece aküsü ile çalıştır.
Elde edilecek sonuçlara göre netice belli olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?