bende 3.sınıf mekatronik öğretmenliği okumaktayım. benimde kafam hala karışık
.çünkü makine,
Elektrik ,
Elektronik ,yazılım artı bide öğretmenlik(gerçi öğretmenliği düşünmüyorum) derslerini görüyoruz ve ister istemez bu dört seneye bu dersler yüzeysel olarak yansıyor. Bence türkiyede mekatronikçilerin tam bir çalışma alanı yok çünkü çoğu şeyi kapsıyor. bunun için önceden hedefini belirlemelisin ki buda işin en zor kısmı=)
otomasyon alanına yaptığım stajdan dolayı girmeyi düşünmüyorum.çünkü hem piyasadaki mevcut elektrikçiler o alana girmiş ve tecrübem olmamasına rağmen bile gördüğümü söylüyorum; adam meslek lisesi mezunu plc bilgisi var basit şekilde iş yapıyor işleride gayet iyi . otomasyonu bu kadar sevmememin sebeblerinden birtaneside 7*24 saat çalışmış olmamdan ötürü ve çok ağır temposu var. yani ben üç kuruş para kazanacağım diye 3-4 ay evimden uzak sabahı akşamı yok çekilmez.bu aarada benim çalıştığım yer böyleydi, ben çalıştığım yeri anlatıyorum genelleme yapmak yanlış olur, ama az çok da o sektörü anlattıklarım yansıtır.
tabii bu yazdıklarım benim yorumum seni olumsuz bir şekilde etkilemek istemem.Çünkü bende biliyorum o sıkıntıyı(bi hedef bulamamak)