Cihaz normalde zengin işi değil. Orta halli diyebileceğimiz kesimin az üzerindeki insanlar için de temini mümkündür.Bu cihazın hitap ettiği kitle hangi kitle oluyor? "Çok param var ve neye harcayacagimi bilmiyorum" diyen kitle mı? Bu kişiler verdikleri parayla rezil olacaklar, belki de en son teknolojiyi kullandıklarını sanıp kendilerini kandiracaklar.
Ve birde işin üretici boyutu var tabi; adamlar bir cihaz tasarlıyor. Mevcut Blu Ray/ HD DVD medya ürünleri sistemin hakkını veremiyor.
Bu iyi bir soru.Güncel filmler bu teknolojileri karşılıyor olamaz mı? Örnek gösterdiğiniz film 25 yıl önce çıktı (gerci eski filmlerde restore edilip tekrar pazarlanıyor. Örnek: 1973 te gösterime giren The Exorcist, in restore edilmiş versiyonu DVD olarak bende var. Dolby dig. DTS destekliyor.) Yeni çıkan filmlere de bir bakılmalı. Koskoca firma çöpe atılacak cihaz yapmaz.
yaşam döngüsüne inanır mısın? her yaşamın bir sonu vardır. "zamanı" dediğimiz şey bilinmezdir, saati zamanı yoktur.Televizyonum çöp oldu bugün.
Bu konuyu açmasasaydın acaba bozulurmuydu?
Bence o TV'nin kafası bozulmuşturTelevizyonum çöp oldu bugün.
Bu konuyu açmasasaydın acaba bozulurmuydu?
Teknik olarak bir ürünün miadı 10 yıl olarak belirtilir. Eskilerde siyah beyaz veya bazı renkli TV lerin 20 yılı aşkın süredir kullanıldıklarını biliyorum. Hatta bir SONY 56 Ekran TV almıştım ki 1998 yılından daha geçen seneye kadar köyde çalışıyordu. Yerine çipindirk LED TV alınca bu TV emekli olduyaşam döngüsüne inanır mısın? her yaşamın bir sonu vardır. "zamanı" dediğimiz şey bilinmezdir, saati zamanı yoktur.
Ucuz olanı seçtik.Bence o TV'nin kafası bozulmuştur(Tamircilik yaptığım yıllarda arızalı teypler için sık sık söylerdim )
Her ürünün belli özellikleri ve belli bir yapım kalitesi bulunmaktadır. Özelliklerin fazla olması müşterilere çekicilik olarak sunulsa da yapım kalitesi konusunda asla bilgilendirmezler.
Bir ürünün yapım kalitesi, kullanılan malzeme kalitesi başta olmak üzere, tasarım ve devre özelliklerinin hassasiyeti ile ölçülebilir.
Bu cihetle günümüzde çin üretimi ÇİPİNDİRİK ürünleri alırken asla kalite unsuruna bakmayız.
Bir TV eskilerdeki teknoloji gibi ve COMMERCIAL ürün olarak günümüzde de üretiliyor olsaydı bu gün bu fiyatlara alamazdık.
https://www.trendyol.com/televizyon-x-c104156?pi=3
Linkte bir çok markalı ürün ile birlikte bir sürü de çipindirik markalar görülmektedir.
Çoğu markalar bilindik olsa da çipindirik markalardan belki bir nebze kaliteli üretilmektedir. Bunun anlamı ise bozulursa yenisini al demektir.
15 sene öncesinde üretilmiş şu TV yi ben bütçem dahilinde 2250TL gibi fiyatla almıştım.
https://www.lg.com/tr/tv-soundbar/smart-tv/42la660s/
TV'nin tek kötü özelliği ise kanal turlama esnasında son derece yavaş olmasıdır.
Bu da kullanılan donanımların o yıllardaki işletim sistemleri ile tam olarak uygun olmamasından kaynaklıdır. Çünkü o yıllarda TV ler için kullanılan yazılımlar fazla gelişmiş değildi.
TV'nin donanım kalitesi uygun olmasına karşın yatay taramada yeterli hıza sahip olmaması idi. 400Hz olarak lanse edilmiş bu TV'nin 800Hz lik olanları da piyasada bulunmakta idi. Ancak bütçem yeterli olmadığı için 400Hz olanını almıştım.
15 yıldır kullanıyorum ve doğrudan ekrana bakarak seyrettiğim günler nadirdir. Çoğunlukla GIÇ'ımla seyretmekteyim.
Yani gece yatarken TV yi otomatik kapanmaya ayarlıyorum, sonra dönüp gıçımı yatıyorum. Otomatik kapanmayı ayarlamasam dahi TV bakıyor ki ben horluyorum, 4 saat sonra kapanıyor
Şimdi sana sunduğum bir sürü seçenekten hangisini seçerdin?
a) En ucuz olanını.
b) En pahalı olanını.
c) En UHD olanını.
d) En böyük ekranlısını.
Varsa kendi seçeneklerini de söyleyebilirsin.
Teknik olarak bir ürünün miadı 10 yıl olarak belirtilir. Eskilerde siyah beyaz veya bazı renkli TV lerin 20 yılı aşkın süredir kullanıldıklarını biliyorum. Hatta bir SONY 56 Ekran TV almıştım ki 1998 yılından daha geçen seneye kadar köyde çalışıyordu. Yerine çipindirk LED TV alınca bu TV emekli oldu
Bilinçli birisi hangi ürünü alacağını bilir.gerçekten ihtiyaç var mı acaba bu alandaki yüksek teknolojiye yoksa satış amaçlı göz boyama mı, bardağın da allısı pullusu var ama bardak işte
10 sene çalışırsa öp başına koy. Günümüzde kendisini amorti etmiş demektir. Yıllık kullanım ücreti 1100TLUcuz olanı seçtik.
15 sene çalıştı.
Emekli maaşı 10000 tl şimdi yeni aldığım 11000 tl kaç sene çalışır bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?