devre fizikte Elektrik alan deneyleri için tasarlıyorum üzerinden akım falan geçmiyor sadece elektrik alanı oluşturuyorBu ne devresi acaba? Dc-Ac cevirici falan mi?
Monitör trafosuda deniliyor smps trafosu diger bir adı düşük frekanslarda voltmetre sıfırı gösteriyorResimden anlaşılmıyor ama yazdıklarından trafonun saç olduğunu anlıyorum.
Saç Trafo, özel bir şey değilse yüksek frekansa uygun değildir.
Ayrıca saç trafoyu tek yönlü sürdüğün için zamanla doyuma ulaşıyor ve voltaj bu yüzden düşüyor olabilir.
Ferrit nüveli trafo kullanıp, push-pull sürmeyi deneyebilirsin.
Ya H köprü ile yada yarım köprü ve primeri orta uçlu trafo ile.
proteusta yaptım ve istedigim sonuçları elde ettim devrem çalışıyor ama benim merak ettiğim ilk devremde çalışmıştı zamanla çıkış voltajı azalmıştı ve işe yaramaz hale geldi bunun nedenini merak ediyorum ve transformatördeki sesin nedeni ve bir zararı varmı digeride buonce proteusda test et çoğu sorunun cevabini verecek bence benim yaptiyim devreler duzgun calismadiyinda proteusta hic calismiyor eyer bu devrede duzgun bir verim elde edemiyorsan proteus sana birseyler gosterecektir eyer iyi kullanna biliyorsan proteusla uzaya cikarsin
potla ayarlana bilen bir ne555 devresiyle frekansı gelişi güzel veriyorum tiz frekansı degiştikçe voltaj düşüyor en tizde max voltajı elde ediyorum aldıgım transformatör samsung monitor transformatorü hvt-276 diye arata bilirsinŞarz makinelerinde bile ses cikiyor simdi sesin tizini bilmiyorumki nasil bi ses var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?