Yürüyen bant(konveyör) için motor seçimi

güvenç

Üye
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
88
Puanları
1
Üzerinde en fazla 7 kg taşıyacak ve yüklü,yüksüz konveyörün(yürüyen bant)hızı daima sabit olacak.Acaba ne tür bir motor seçmeliyim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
0,75 kw asenkron bir motor kullanabilirsin. Ekonomik olması açısından gamak marka bir motor işini görür.Bu motorla kullanacağın redüktörü bantı çalıştırmak istediğin hıza göre seçmelisin.(metre/dakika)Ancak motoru invertörle sürersen bantın hızını istediğin gibi ayarlayabilirsin.
 
Sayın sellers, bu işin bir hesabı yok mu? yani benim konveyörümün uzunluğu 20 metre olsa da 1 metre olsa da, yük 1m'2 lik alnda da yayılsa 3 metrede bir şişe olsa da 0,75 kW ideal rakam mı? Kataloglardan gördüğüm kadarıyla farklı gövde büyüklüklerine sahip farklı tahvil oranlarında farklı kW güçlerine denk gelen motorlar var. Redüktör yüksek gövde olmasına rağmen dişli oranı da büyükse motor gücü küçük olabilirken aynı torku daha düşük gövde redüktör daha yüksek güçteki motorla sağlayabilmektedir. Yani işin özü torku hesaplamaktan geçiyor fakat bu seçimi yapanlar genelde tecrübelerine göre ürün seçimi yapmaktalar. Bu yüzden kullanılan motor aslında büyük mü yoksa küçük mü yoksa ideal mi bir türlü kestirilememektedir. Maalesef hesabı henüz ben de tam bilmiyorum ancak öğrenirsem burada cevaplayacağım. Herkse iyi forumlar
 
bence 1,1 kw daha uygun olur tabi taşıyacağın yüke göre değişir
 
konveyörün hızı sabit olacak birde eklemeyi unutmuşum
konveyör motorunun enerjisini kestiğimde hiç yol almadan hemen duracak.Benim aklıma step motor kullanmak geliyor
acaba olurmu?
 
bunu ben pano aksamını yapmıştık dediğiniz gibi.step motor çok uygundur.koveyör fabrikaları genellikle step motor kullanıyor.birde acil stop koyarsanız iyi olur.yada acil sensör vb.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,224
Kullanıcılar
451,760
Son üye
urasrahmi74

Yeni konular

Geri
Üst