Açıkcası bu kpss ye bende girdim. Puanım geldi Türkiye de nerelere yerleşebilirim diye baktım. iki yıllık üniversite mezunuyum iklimlendirme soğutma mezunuyum ama bu yetenekle Türkiye'de sadece iki yere yerleşebiliyorum oda atama değil toplamda alan branş koduma göre alım sadece 11 kişi idi. Kim bilir o 11 kişilik kadro ihtiyacına kaç kişi başvurdu ben kaçıncı kişiydim.
Dedim sadece bu 11 kişi neden neden başka yerlere yerleştirilemiyorum diye baktım genel alım adı altında mesela şöför alımına başvurayım dedim alım için bin türlü kriter sunuluyor ve ben başvuramıyorum. Ne bileyim yazman katip olsun dedim yok şu kadar yıl deneyim yok alan branş kodu nedeniyle bu pozisyonu seçemesin diye her başvurumda önüme bu zorluklar çıkınca bende PES ettim.
Bu KPSS muhabbetinin etik ve düzgün çalıştığını düşünmüyorum. Bir çok şaibe var. Mülakatlarda sorulan sorular v.s. çift taraflı. Çevremden gelen geri dönüşlerde yüksek puanı olupta mülakatlardan geçemeyen düşük puanlıların kadroya yerleştirildiği bir sistem.
Yani minareyi çalanlar kılıfına uyduruyorlar. Memleketimin geldiği nokta budur. Yazıklar olsun.
Konu sahibi arkadaşım azimli olmalısın bu iş sadece devlet değil özel sektörede başvurular yap bir çok büyük firmada raporun varsa özel kadrolarda çalışabilirsin. Moralini bozma mantıklı düşün.