Yangın alarm sistemi

yatusa

Üye
Katılım
15 Ağu 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar , depomuza yangın alarm sistemi kurulacak.Bu sistemi daha önce kurmadım.Duman dedektörlerini ve alarm panelini nereden alabilirim ? Tavsiye edeceğiniz markalar var mı ? Kurulumu ile ilgili bağlantı şemaları ürün ile birlikte veriliyor mu ? Sizlere dedektör sayısı hakkında bilgi vermek isterdim ama henüz proje elime geçmedi.Teşekkürler.
 
mavili elektronigi tavsiye edebilirim,yerli üretim ve kaliteli.kendileri her türlü destegi verirler.
 
konvansiyonel kullanıcaksan teknim,eleks,mavili,kilsen
adresli kullanacaksan bosch,kilsen,finder
adreslide mavili'yi tercih etmiyorum devreye almasını fabrika yapıyor ve ileride sisteme müdahale edemiyorsun
 
adresli yangın sistemlerinde en iyi markalar honeywell ve system sensor, yerli olarakta mavili
konvansiyonelde mavili ve teknim

kullanacağınız yer depo olduğundan adresli yapmanıza gerek yok, fiyatlar konvansiyonellere göre çok yüksek olur.
konvansiyonel sistemde ekonomik ve problemsiz çalışan teknim marka kullanabilirsiniz. mavilide iyidir ama biraz daha maliyetli olur. her ikiside yerli üründür ve problemsizdir.
 
eğer deponuzun mimari şekli ve yangın riski taşıyan malzemenin tipide uygunsa ışın tipi dedektörleri de araştırmanı tavsiye ederim.
 
Siemens Sinseto iyidir. Bağlantı şemaları da veriliyordur.

Hem ısı (sıcaklık yükselmesi) hem de duman algılayan özellikte dedektörler var. Bunların tipine göre (ısı/duman algılama) ve mekanın genişliğine göre, duvarlara ve birbirilerine olan uzaklıkları için formüller vardır.

Dedektör algılama süresine dikkat etmenizi öneririm, mesela iyonizasyon tipi duman dedektörleri daha geç algılar. Örneğin denenmek istenirse, sigara dumanını algılaması için oldukça yaklaşılıp direk üstüne üflenmesi gereklidir. Bu yüzden dedektör hassasiyeti önemli.

Bosch Titanus da iyi sanıyorum.

Ayrıca depo en yakın ikamet eden kişiye uzaksa ve yangının hızla beslenebileceği bir ortam varsa, gazlı söndürme vs. de mutlaka düşünülmelidir.
 
mavili güzel marka ama bence tavsiyem eec markası servis agı yangın panelleri kolay
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…