Yangın anında bir şalter açtırmak.

Ali_Rıza

Katılımcı Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
1,260
Puanları
58
Yaş
41
Bir tesis 1'e1 jeneratörden beslenmektedir. Dizel yangın pompalarına ilave olarak elektrikli yangın pompası ilave edilecektir. Yangın anında transferden sonra ana panoyu besleyen şalteri açtırmak istiyorum.

1 ve 2 nolu şalterler transfer kontrolcüsü tarafından yönetiliyor. Yangın anında 3 numaralı şalteri açtırmak istiyorum. Bu işlemi bu transfer yöneticisi yapabilir mi? Yapabilirse nasıl yapabilir? Veya yangın ihbar satralinden mi kontak almalıyım?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik transfer sistemi Şebeke ve jeneratör motorlu şalterlerine kumanda eder. Yangın anında 3.no'lu motorlu şalteri açtırma olayı bu konfigirasyonun dışındadır. Yangın ihbar santrali kuru kontağından faydalanıp 3 no'lu motorlu şalteri açtırmak başta mantıklı gibi gelsede sahte ihbarlarda sistemin enerjisinin kesilmesine ve üretimin aksamasına sebebiyet verecektir. Size tavsiyem birkaç noktadan emergency buton ile açtırma yaptırmanız. Bu noktalar bir kroki üzerine işlenir işletmedeki sorumlu kişiler bunların yerlerini bilir ve gerektiğinde müdahale ederler.
 
benzin istasyonlarındaki gibi tehlikeli durumda farklı noktalara konan emergency buton ile şalter içindeki MX açtırma bobini ile şalteri trip konumuna düşürülüyor..
 
Yangın pompası çalışacağı zaman 3 nolu şalterin açık olması gerekiyor ise,
yangın pompa panosunda el ile kumanda edilen bir sistem kurulabilir.
Yani önce 3 nolu şalter açıldıktan sonra yangın pompası çalışabilecek şekilde..
Yangın ihbar santralinden kontak almak yanlış olur.
Yangın pompasının çalışmasına kim karar verecek?
 
Sistemi, acil butonunlarından herhangi birine basıldığı anda hem şalteri açtıracak, hem de yangın pompalarına start verecek şekilde oluşturuyorum. İlgilenenlere teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar siz konuya hakimsiniz,

Bir sistemde 2 adet 30 kw'lık yangın pompası ve 1 adet jokey 5 kw pompa olsun,
yangın springi patlattı sonrasında hangisi nasıl tetiklenerek çalışır ; jokey ne işe yarar bunu yazabilir misinz rica etsem
 

Forum istatistikleri

Konular
129,063
Mesajlar
922,937
Kullanıcılar
451,339
Son üye
burakozdemir123

Yeni konular

Geri
Üst