yangın sistem arızası

silent59

Katılımcı Üye
arkadaslar işletmemizdeki yangın sistemizde şöyle bir sorunvar ana paneldeki loop kartını yakıyor kabloları olçuyoruz kısadevre yok butonlarda birşey gozukmuyor kartı değiştiriyoruz 5-6 saat sonra loop kartı uzerinkeki 47 ohm luk direnci yakıyor sizce sorun ne olabilir birde adreslemeli yangın butonları hangi mantığa göre çalışıyor voltajmı-omajmı yoksa frekanslamı fikri olan varsa tesekkur ederim cunku butonlara bastığımız zaman herhangi bir çıkış vermiyor (omaj veya voltaj ) ölçme tekniği nedir

hangi yangın sistemi belirtmemişsin ama benim tecrübelerime göre sahada bir cihaz arızalı.
sanki bu yüzden hattaki cihazları by pass ederek hangi cihazın arızalı oldugunu bulabilirsiniz.
nasıl by pass ederiz peki : ben şu şekilde bir yol izliyorum.

loop hattının projesinin oldugunu ve hattın güzergahını bildiğinizi varsayıyorum.

1.önce tüm loop hattını devre dışı bırakıp boşta deneme yapıyorum yine kart yanıyorsa sorun hatta değil merkezdedir.
2. eger sorun merkezde(yangın santralinde) değilse yarıya bölme metodu ile önce hattı 2 ye bölüyorum tabi ilk başta.o zaman stub line(düz hat gibi) gibi çalıştırarak tek tek cihaz ekliyorum loopa ama eger dedektör sayısı fazla ise 10 ar 20 şer ekleyerek arızanın kaynağına ulaşıyorum.
3.hatta bazen çalıştıgından emin oldugum 1 adet dedektör ile basit bir loop yapıyorum ve arızanın tekrarlanıp tekrarlanmadıgına göre
4.cihazlar genelde analog yani voltaj olarak çalışıyor.
basitçe denemek isterseniz hatta tek bir duman dedektörü ile loop oluşturun ve duman üfleyerek alarm verdirin alarm durumunda ve öncesindeki durumu karşılaştırın bir sonuca ulaşırsınız. deneme yaparken sirenleri devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim.
iyi çalışmalar.

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Kullanıcılar
452,404
Son üye
kartal_157925

Yeni konular

Geri