Yazlığımdaki Sayaç 1 Yıldır Arızalı

Merhabalar. Merak ettiğim ve halletmek istediğim bir konuda bilgisi olanlardan bilgi almak istiyorum, forumu google dan buldum sanırım bu soruyu sormak için en uygun yer burası

Yazlığımdaki sayacın aşağı yukarı 1 yıldır bozuk olduğunu düşünüyorum çünkü 50 kuruş 1 lira gibi faturalar geliyor. Yazlığa gitmiyoruz ancak içeride derin dondurucu var ve açık. A++ sınıfı olsa da yaktığı enerji 1 lirayı muhakkak geçer diye düşünüyorum. Ayrıca ayda bir falan hafta sonları gittiğimiz oluyor ışık vesair açılıyor tv açılıyor 1 lira gelmesi imkansız sanırım

Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Tedaşa bildirirsem geriye dönük ceza yer miyim?
Yeni farkına vardım demem bir şeyi değiştirir mi? Veya gerçekten gitmediğimize topu topu 5-10 liralık Elektrik kullandığımıza inanırlar mı? Geriye dönük cezayı neye göre hesaplarlar? Sonraki ay gelen bedel mi?

Bilgi verirseniz sevinirim, iyi akşamlar

merhaba;
Ceza falan yemiyorsun arıyosun tedaşı sayacının arızalı olduğunu ve sayaç abone numaranı bildiriyorsun.
Onlar eski sayacı söküp yerine yenisini takıyorlar.Ayrıca eski sayaçtan bi şekilde geçmişe dönük ne kadar harcama yaptıysan ona ulaşıyorlar ve bi sonraki faturana eski borcuda giydiriyorlar.

hangi bölgenin edaş'ından enerji alıyorsun bilmiyorum
bizde ihbar üzerine biz gidersek aboneye cezai yaptırım uygularız
ama bır kullanıcı olarak sen müracat edersen sayacım arızalı olabılır dıye o zaman sayaç sökülür sayaç ayar masasına bağlanır rapor hazırlanır ve sayaç arızalı ise evine kalıcı bir sayaç bağlanır
yada sayacın mekanikse sayet ve şüphen var ise gidip direk ben sayacımı digital sayaçla değiştirmek istiyorum dersin
o zaman senden sadece ekstra sayaç sökme takma bedeli alırlar...

bursadayım ben uedaştan alıyorum işyerimin sayacı bozuldu ben kendim aradım gelip değiştirdiler ücret almadan evimdeki sayaç bozulmuş 3 ay sonra farkedildi ondada ben aradım gelip değiştirdiler yine ücret alınmadı fakat geçmiş 3 ayın faturasını bi şekilde çıkarıp bi sonraki ayda faturama yansıttılar.Yaşadıklarım bundan ibaret cezai bi durum yaşanmadı

peki sen hiç sayaçların değiştikten sonra mevcut faturalarının detayına baktırdınmı
sökme-takma bedeli altında para alınmış olmasın
yada epdk' ya bak bakalım görevlı dağıtım a.ş. ler birim fiyatlarına elektriğin kw'ını kaça veriyorlar
kesme -açma ne kadar, sökme-takma ne kadar....

baktım bahsettiğin gibi bir ücret söz konusu değil uedaştan yetkililerlede görüştüm ücret varmı yokmu diye bana sadece geriye dönük kullanımlarımı sonraki faturada + - kwh hanesi olacak ordan görceksin dediler.
Benim bilmediğim bi yerden bana itelendi ise onların boynunun borcu.

devlet yasayı çıkartacak alabilirsiniz diyecek.
ama uedaş biz almıyoruz diyecek sence ne kadar inandırıcı...

Ekli dosyalar

• epdk.jpg
    75 KB · Görüntüleme: 10
bende faturamı ekliyim fatura sizin dediğiniz gibi olmayıp bana söylenen gibi sadece +-kwh hanesine eklenti yapılmış görünüyor faturada sayaç sökme takma diye bi ibare var fakat 0 yazıyor ücret alınmamış

Ekli dosyalar

• fatura.jpg
    130.3 KB · Görüntüleme: 11
sayaç değiştikten sonraki dönem faturan bumu senın hocam,
benım bildiğim sıfır sayacın ilk endeksi sıfır olur senın sayaç ne zaman değişti???
sanki bana 11. dönem faturasını göstermen gerekiyor...

yok bunu eklememdeki amaç +- kwh olayını bu faturada eklediler diğerlerinide ekliyim benmi yanlış bakıyorum hepsinde sayaç sökme takma bedeli 0

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    137.6 KB · Görüntüleme: 15
  • 2.jpg
    152.2 KB · Görüntüleme: 15
  • 3.jpg
    137.5 KB · Görüntüleme: 15
  • 4.jpg
    131.5 KB · Görüntüleme: 15
  • 5.jpg
    142.3 KB · Görüntüleme: 14
  • 6.jpg
    135.4 KB · Görüntüleme: 9
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…