Kardeş Merhaba,
Yeni PLC ögrenmeye başladığım zamanlar bende aynen sizin gibi zorluklarla başlamıştım. O yüzden kendi tecrübeme dayanarak fikrimi söyleyeyim. İnşallah faydası olur
)
Öncelikle elektrikte kumandan bilgin gayet iyi olmalı öyle olduğunu varsayıyorum. Onun haricinde bir eğitim düzeneğine sahip olmak güzel bir şey ancak illaki olacak diye bir şart yok. Çünkü bu malzemeler başlangıç için oldukça en azından benim öyleydi. Belki bir PLC Alman iyi olabilir giriş çıkışları vs tanımak adına.
Bilgisayar konusuna gelecek olursak gayet kaliteli bir bilgisayar almanı tavsiye ederim çünkü TİAPORTAL programı biraz güçlü bir bilgisayar istiyor. Daha rahat çalışabilmen adına. Aynı zamanda PLC ve SCADA çalışmalarına başladığın zaman zaten simülasyon programları var neredeyse gerçek bir PLC ve SCADA,HMI sahipmişsin gibi öğrenebiliyorsun. O konuda kesinlikle sıkıntı yaşamazsın.
Bilgisayarın ethernet girişi olmalı, AMD yada İntel olması fark etmez yeter ki iyi bir seviyede pc olsun, İllaki bir PLC Satın alacağım diyorsan S71214 DC/DC/DC Modele bir şey alabilirsin.