Yeni başlıyorum yardım lütfen !

bilge97

Üye
Katılım
5 Şub 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar pic programlamaya PIC16F84A-4P ile baslamayi düşünüorum pic programlama kartı olarakda PIC-Ready2 Board - 18-pin PIC Prototype Tool - mikroElektronika bu ürünü sipariş verdim ancak tam olarak çözemedim bu kartı aldıktan sonra ayrı bir programlayıcıya ihtiyaç olmadan pic i programlayabilecek miyim ? yoksa bir ISP almam mı gerekio. Almam gerekiosa nerden bulabilirim ve fiyatları ne kadardır yaklaşık çabuk cevap verirseniz sevinirim şimdiden Teşekkürler.
 
Note: PIC MCU and PICFlash programmer are not included in the price Başında yazıyor programlayıcı fiyata dahil değildir diye birde bu kart programlama kartı değil deneme kartı yani pici programladıktan veya bu kart üzerinde iken programlayıcının icsp uzantısıyla pici programladıktan sonra yazdığınız programı denemek için hazır kurulu bir devre fakat sizin aldığınız haliyle ek modüller olmadığından pek bir işinize yarayacağını sanmıyorum keşke almadan önce sorsaydınız bana göre deneme kartları işe yara şeyler değil zaten bu kartın yapacağı şeyi breadboard üzerine devrenizi kurup rahatlıkla yapabilirsiniz. Pic programlayıcı almanız gerek ben 1 senedir kullanmakta olduğum Pickit2 yi tavsiye ederim çeşitli picleri programladım sorun yaşamadım, fiyatı 50-60 lira.
 
Ben de pickit2 yi öneririm. Expkits'in pickit2 klonu oldukça kaliteli ve başarılı. Başlangıç için daha ucuz, daha gelişmiş olan ve daha rahat bulabileceğin 16f628a kullanmanı tavsiye ederim. Dahli 4Mhz osilatörü var. MCLR ucunu çıkış olarak ayarlarsan bu bacağı + ya çekmene gerek kalmaz. Sadece besler ve kullanırsınız.
 
Arakadaşım bu bahsetmiş olduğun pic çok eski bir pic.yukarıdaki arkadaşında söylediği gibi.Pic 16f628a kullan.
 
İstediğiniz derleyiciler USBBurn programlayısının versiyonları internette bolca var kartı usb ile pc ye takın sonra USBburn u açın idenfity deyin ve otomatik tanısın sonra programınızı yazın ve Konfigirasyon ayarlarını da yapmayı unutmayın Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
84a yerine (bend eöyle baslamıstım hata yaptıgımı anladım) 877a ile başlamak daha mantıklı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…