Yeni bir iş mi yoksa Kendi işyerim mi ?

baggio

Üye
Katılım
29 Ara 2007
Mesajlar
97
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar...

Yaklaşık 4 yıldır KONYA'da makine imalatı yapan bir firmada otomasyonmühendisi olarak çalışmaktayım. Girdiğim firmada bir otomasyon bölümü de olmayınca denize atlamış gibi oldum. Kendi çabalarımla plc-panel vs programlamayı ve şalt mazlemelerini kullanmayı öğrendim. 4 yıldır da özel ve başarılı işler yaptık.
Ancak işler seriye binince birbirinin tekrarı gibi oldu. Yaptığım iş zevk vermiyor.
Bir yanım yeni bir işyeri bul diyor ama Konyada öyle otomasyoncu yok ve yine makine imalatı olan bir firma istemiyorum... Diğer yanım kendi işyerini açmalısın diyor. Ancak toplasan 10 bin TL param var ve tek başıma girmek istemiyorum en azından bu da geçer diyen bir ortağım olsun istiyorum. Maalesef o da yok.
Öte yandan piyasadaki otomasyonculara bakıyorum, küçümsemiyorum ama azıcık bilgiyle piyasadalar... Kendi işim olursa karnım doysa bile mutlu olacağım bunu biliyorum..

Forumdaki siz değerli arkadaşlarım fikirlerinizle aydınlatırsanız sevinirim.Çünkü ümitsizliğe düşüyorum.

Saygılarımla..
Yunus
 
Bence kendi işini kur ve makinacilara faturalı iş yap. Ilk aşamada malzemeye çok girmezsen başarılı olursun.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Otomasyon işi çok sermaye gerektirmez aldığın iş kadar malzeme alırsın zaten işin başında alacağın ödeme sana destek olur. Bu iş için tecrube ve çevre çok önemli iş yeri açsan hangi firmalardan kimlerden nerelerden iş alıcaksın işin devamlılığı ne olacak hangı ayda açmayı düşünüyosun önümüz yaz tatil sezonu piyasa çok canlı olmucak bunları tek tek hesaba katman lazım iş için dükkan araç ve takım teçhizat lazım bunlar var mı eğer dükkan kiralıcaksan iki kere düşün derim.
 
Konyada zaten çok çevrem yok.Haliyle makine imalatında çalışınca o firmanın müşterileri ile haşır neşir oluyorsun. Makineci bir çevrem yok. Deneyimli forumdaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.
 
Hemşerim ben istanbulda yaşıyorum , kendi işini aç hayırlı olsun şimdiden bir sorunun olursa yardımcı olmaya çalışırız

bana özelden yazabilirsin

Twitter adresim [MENTION=6552]PLC[/MENTION]_automation
 
yaptiğin işi (otomasyon, makina imalati, plc programlama vs) çok iyi yapiyor hatta bu sektörde konyada duayen olmuş olabilirsin.

belki 10 bin tl sermayeyle 3. - 4. sokakta bir dükkan tutup içinide doldurabilirsin.

peki bir işletmeyi yürütme, tahsilatlarini ve ödemelerini takip etme, giriş seviyesinde bile olsa muhasebesini tutma, müşterileri idare etme, vs vs.. bu işlerde nasılsın?

her birinde kendine güveniyorsan tavsiyem hiç durma yarin dükkanini ac

ama eğer aklinda şüphe varsa, benim yüzüm yumuşak para isterken sıkılıyorum yada ben anlamam vergiden resmi islerden dersen hic bulasma yarin isine herzamankinden 1saat erken git :)



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sayın nsaryc' ye sonuna kadar katılıyorum.
Zanaatkar olmak ayrı, esnaf olmak ayrı şeydir. Çok iyi bir otomasyoncu olabilirsiniz ama müşteriden para isterken yüzünüz kızarırsa "şimdi ne istesem yahu, şu kadar istersem ayıp olur mu " diye düşünürseniz piyasaya hiç girmeyin.

Ben, iş yaptığım müşterilerimle ahbap olduğum için bedavaya çok iş yaptım. Sonunda dükkanı kapatmak zorunda kaldım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,856
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst