Bu motoru hiç görmedim. Öğretmenlerde de kabahat var yazarlarda felan. Neden motor çeşitlerini arastridigimiz zaman yıldız motor, V motor, sıralı motor, I motor vb. Motorlar koyuyorsunuz da başka motorlar önceki yapılan üretilen motorları koymuyorsunuz.
Öğretmenlerin iyi öğretebilmesi için kendilerinin de iyi bilmesi gerekmektedir.
Kendilerinin de iyi bilebilmesi için iyi eğitim alması gerekmektedir.
İyi eğitim alabilmeleri için lise seviyesinden sonra araştırmacı olmaları gerekmektedir.
Benim lise eğitimim 1978 yılında sona erdi üniversite eğitimim başlamıştı.
O yıllarda internet olmadığı için tüm harçlıklarımı kitaplara yatırırdım. Ama öyle roman hikaye türü kitaplar değil. Her türlü bilimsel kitaplar.
Motorola semiconductor adlı 3 adet seri kitaplar için o yıllarda 400$ gibi para vermiştim. Kitapları aldığım kitapçının sahibi benim araştırmacı olmamdan dolayı bana bu kitapları 4 taksitle vermişti.
3 kitap sırasıyla...
1 Analog multi purpose (aklımda yanlış kalmış olabilir)
Güç kaynakları olsun, ampliler olsun tasarlamamda bu kitaptan iliğine kadar faydalanmıştım.
2 Yüksek frekans equipment.
Hiç unutmadığım MRF455 transistörü.
Allah için bu transistör sayesinde çok ekmek yemiştim. 1988 li yıllardan sonra telsizciliğin gelişmesi dolayısı ile kitapta bulunan HF AMPLI tasarım tekniklerini tasarlamam bana yeteri kadar kazandırmıştı.
3 RAM işlemci ve digital teknoloji üretimleri.
O yıllarda Z8088 gibi işlemciler revaçta idi. Ama bir işlemciyi temin edebilmek sanıldığı kadar kolay değildi. Ama COMMODORE64 bilgisayarımı alınca, tüm motorola işlemcilerin karakteristiğini ve komutlarını da bu kitap vasıtasıyla öğrenmiştim.
Teknolojiye merak etmek araştırmayı da beraberinde getirir. Dolayısı ile WANKEL motorunu araştırabilmem için kaynak bulabilmem o yıllarda hem çok zor hem de oldukça pahalıydı. Tek bildiğim MAZDA RX-7 idi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX-7