FurkanDuman
Üye
4 yıla tamamlamayı istiyorum ama çevremdeki insanlar hiçbir şey bilmeden mühendis olmak neye yarayacak diyor. Bu da benim hevesimi kırıyor açıkçası. Yabancı dil ve çeşitli mesleki kurs bitirme sertifikaları ile kendimi daha fark ettirebilirim diye düşünüyorum. Benim aklımda ki asıl soru şu: Yakın bir dönemde olmasa bile uzun vadede tekniker nereye kadar ilerleyebilir?Merhaba,
Ne yazık ki diploma olmadan bir yere kadar diyorum. Fırsatın varsa şayet 4 yıla tamamlamanı öneririm öncelikle. Sana çok kapı açacaktır. Ama yok ben bununla yetineceğim dersen, öncelikle İngilizce'ni geliştirmeni öneririm. O da sana çok kapı açacaktır. Dikkat edersen şu yazılımı öğren, buna bak demiyorum. Çünkü senin kendi çabalarınla öğreneceğin çoğu şeyin endüstrideki uygulamaları farklı oluyor ve senin bir şekilde işin içinde olarak bunları öğrenmen gerekiyor. Sana iş kapısını açacak 2 altın kuralı yukarıda söyledim, üçüncüsü de askerlik olabilir. Tamamlamış olman, yetiştirilmek üzere bir yere girme şansını büyük ölçüde arttıracaktır. Ondan sonrası senin işvereni ikna etmene bağlı, yaşın genç ve iyi bir İngilizce çok uluslu bir firmaya girip ileride yurtdışı tecrübesi kazanmana da yardımcı olacaktır. Unutma, teknik bilgi bir şekilde halloluyor ancak iletişim çoğu şeyin temeli ve kendini bu konuda geliştirmeni öneririm.
Elektrik okudum evet. Kendimi kendi çapımda otomasyon üzerine geliştirmek istiyorum.Elektrik okuyorsan otomasyon tarafında kendini geliştirebilirsin. Piyasa da otomasyon üzerine iş çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?