1. öncelikle yazdıklarımızı iyi okuşmamışsınız ben iki tip yeni nesil lambadan bahsetmekteyim ledli lamba ve ucd dediğim lamba.siz direk ledli lambaya odaklanmışsınız. ve dediğiniz gibi ledli lambalarda amortisman süreleri uzundur. bu konuda hem fikiriz
2. türkiyede bir çok fabrika 20 saat çalışmaktadır. eğer otomotiv sekörü ile ilgili bilginiz olsa bu konuda hem fikir olurduk. türkiyed ebir çok fabrika 3 vardiya üzerinden 24 saat 2 vardiya üzerinden 20 saat çalışmaktadır.
3.fiyat konusuna gelince hangi uygulama için lamba teklifi istiyorsunuz onu belirtirseni siz yardımcı olabilirim. dediğim gibi 2 tip lambadan bahsediyorum.
aşağıdaki linki incelerseniz sevinirim. internet sayfası yapım aşamasındadır.
blogcu.com
sayın kanoğlu
ucd lambanın yapı ve özelliklerinden bahsedermisiniz.
civa buharlı lambaların park ve bahçe aydınlatmalarında yaygın olarak kullanıldığını bildiğimden dolayı bu uygulamayı dış aydınlatma olarak algılamışım
yüksek tavanlı kapalı mekanlarda genellikle metal halide lambalar kullanılmazmı
ve metal halide lambaların etkinik faktörü civa buharlıdan daha yüksektir.
genede konuyu saptırmadan değerlendirmeleri civa buharlı lamba üzerinden yapalım.
verdiğiniz linki inceledim ve sizin yazmadıklarınızı yazayım
*
Yüksek Verimlilik: 99.7Lm/W.
(60x99,7=6000lm 400w civa buharlı lambanın üçte birinden de az )
*
Ömrü: 20,000sa.
(civa buharlının ömrü 8000 saat olduğu düşünülürse bu yönüyle avantajlı görülüyor, )
Mercury fraksiyonlu Çevre Dostu Aydınlama
UV/Zaralı ışınlardan korunma & Düşük Isı Üretme
*
Ani açma & Elektronik Balast
(balast güç tüketimi ile ilgili bir bilgi yok ?)
*
fiyatlarla ilgili bir bilgi yok
internetten araştırdığıma göre 750$ civarında ( liste fiyatı olduğundan biraz abartılı olabilir)
civa buharlı ampul ve armatürünü 100-150 tl alabilirsiniz
tecrübe ve bilgilerin paylaşıldığı bu forumu reklam amacıyla kullanıyorsanız
ve ürünüzün gerçekten kazanç sağlayacağına inanıyorsanız 'çok karlı, çok ucuz' gibi ifadeler yerine bunu sayısal verilerle ispatlamalısınız.
hatalarımı düzeltmenizi değerlendirme ve yorumlarınızı bekliyorum