Yeni Nesil S7-1200 PLC'LER

Arkadaşlar geçen hafta Siemens ten yetkili elemanlar Bursa da s7-1200 tanıtım semineri düzenlediler. S7-1200 yeni otomasyon platformu TIA nın altyapı çalışması. Step7 basic de bu platformun altyapısı. S7-300 programına benziyor. S7-1200 daha eksiği çok bir cihaz, söylediklerine göre 3-5 sene arasında bu sistemi oturtacaklar. Sistemin en büyük farkı IEC standartları artık ciddiye alınmaya başlanmış ve entegre olarak HMI panellerle birlikte programlama imkanı var. 2-3 ay içerisinde yeni ilave modül ve S7-200 convert (S7-200 Wizardlar hariç) programını çıkaracaklarını bildirdiler. Ayrıca dikkatinizi çekmiştir simulasyon yok. Bu sıkıntıda S7-300-400 cihazlarının Basic ile programlanabilmesinde sonra S7-Sim de kullanılabileceğini söylediler. Yine en büyük kolaylıklarından biri sembolik adreslemenin hep PLC hem de HMI tarafında aynı kullanılabilir olması ve sürükle bırak fonksiyonlarının daha da geliştirilmiş olması. Sistem tamamlanınca avantajlı bir hale geleceğe benziyor hep birlikte göreceğiz. İyi çalışmalar...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar ben STEP 7 Basic V10.5 software ini rapid share ve narod.ru dan indirdim ama kurulum esnasında her ikisindede anlamını bilmediğm bi hata veriyo ve kuramadım. bu konuda bilgisi olan arkadaş var ise yardımcı olursa sevinirim..Başka yerden indirebileceğim bi link bilen varsada olur..saygılar
 
arkadaşlar kurulum sırasındaki problerinizi şu şekilde çözebilirsiniz

başlat-denetim masası-tarih,saat,dil ve bölgesel seçenekler-bölge ve dil seçenekleri-bölgesel seçenekler-İngilizce(ABD)

yani bilgisayar dilini ingilizce yapmanız gerekiyor böylece programı sorunsuz bir şekilde kurabilirsiniz,kurulum bittikten sonra tekrar eski ayarlarınıza dönebilirsiniz.

bu şekilde sorunlarınız varsa yardımcı olmaya çalışırım özelime mesaj atın döküman vesaire için...
 

Windows SP1 de kurman gerekiyor olabilir. Scout ta da temps sorunu veriyordu SP1 e geri dönünce sorun kalmadı.
 
acaba s7200 ün yazılımını convert felan etmek mümkünmü 1200 a ??
birde micro-win e göre nasıl daha mı kolay daha mı zor ?

Bursadaki seminerine katıldıgımda convert yazılımının olmadıgını söylediler.Ayriyetten su an profibus ve profinet destegide yok ama yakında convert ve profibus profinet desteginin gelecegini söylediler.
 
Fiyatları s7-200 lerden daha mı ucuz bana mı geldi? Peki işlemci hızı 200lere göre ne durumda? Bir de HSC hızları nedir ve kaç tanedir bilgi verirseniz sevinirim.
 
hsc konusunda s7 200 lerden daha iyi durumda su an net hız bilmiyorum ama
s7 200 de enkoder kontrolüne 4 den fazla izin vermiyordu ama s7 1200 de 6 encoder konfigurasyonu yapabiliyoruz
 
merhaba ,

paylaşım için teşekkürler,

kurulumda karşılaşılan hata sebebi,
dili ingilizce olarak seçmeniz gerekiyor
 
dili düzeltsemde sorun gene aynı. neyse başka bir bilgisayara kurdum.
program son derece hantal ve karmaşık. kafa karıştırmaktan başka bi işe yaramıyor. daha oturmamış bir sistem olduğu her halinden belli.. 1-2 sene sonra kullanmaya başlarız artık..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…