Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Atlama klemensi,paralel alma klemensi veya geçiş klemensi adları ile google da bir ara.
önce ek yerini nerede yapacağınıza karar verin bence.Çünkü bu kullanacağınız parçaları etkiler.
Sayin DinTor, bahsettigimiz klemens icin ornek bir resim gonderiyorum. Ben burda cok kullandim.Benimkinde Toplam 5 kutup var.Bunlardan iki tanesinin 1x6 A lik cam sigortasi var. Her 30 metrede bir , sadece kullanacaginiz faz ile notr u soyup bu klemens ayaklarina girersiniz, diger faz damarlarini soymaniza gerek yok normalde. Ama mesela ben , imalat geregi soymak zorunda kalmistim, soysaniz da problem degil. Klemensin ingilizce ismi '' fused terminal blocks'' . Bunlardan kullandiginiz zaman, Sigorta kullanmaya gerek kalmiyor.
Yollarımızı aydınlatmak için refuja çift yönlü aydınlatma sistemi kuracağız, kablolar döşenirken 60 yüzey -80 derinlik -40 taban olarak döşenmesi tedaş a göre gerekirmi kontrolluk yapmış veya tedaşa iş yapmış arkadaşımız varmı?
Bu arada yekpare kablolarda demir boru içerisinden geçirilmemesi gerekir. Yek pare kabloları poğaça şeklinde klemenslerle tutturup (3 faz) bu şekilde demir boru içerisinden geçirilebilir. Gerek OG gerekse AG kablolarında bu böyledir. 3x kablolarda PVC ya da demir boru kullanılabilir.
kolay gelsin.