Yetkili Elektrikçi Belgesi

batsamsun

Üye
Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
38
Puanları
1
Merhabalar,


Fabrikada enerji merkezi sorumlusu(OG Bölümü-31,KV) olarak çalıştırmak istediğimiz personellerimizden birinin 1979 yılında Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı tarafından 1.sınıf yetkili elektrikçi belgesi verilmiştir.(Teknik Lise elektrik bölümü mezunu)

Burada benim sormak istediğim bu personelin bu belgesi ile ne kadar derece bu bölümde çalışacağıdır.OG hücrelerini açıp kapatma yetkisi olabilir mi?

Kısacası bu belgenin tam olarak geçerliliği nedir?İş güvenliği yasalarına göre çalışma yetkisi olur mu?

teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Belgesini yenilemesi ve EKAT belgesi alması gerekir.Gerekli bilgiyi TEDAŞ Performans Daire Başkanlığından edinebilirsiniz.Tel: 0312 2157407
 
Mesleki ve Teknik Açık Öğretim
bu adrestende yeterli bilgiyi alabilirsin..
ayrıca bu arkadaş elektrik yönetmenliği şartlarını yerine getirerek ve iş güvenligi hususunda uygulamalı olarak girdigi sınavlardan başarılı olduğu için bu belgeyi almayı hak etmiştir .geçerliligi vardır ve zannedersem 90 kw imza yetkisine sahiptir
 
Merhaba,

Belgeye sözüm yok zaten.fakat elektrik tesisat kanunlarına göre 31.5 KV da çalıştırma yetkisini de almış oluyor mu? yarın herhangi bir kazada ben yönetici olarak kendi belgesini yetki belgesi olarak göstermek istediğimde geçerliliği kabul edilir mi edilmez mi? öğrenmek istediğim budur.
 
Bu belge EKAT ' a eşdeğer ise yeni ekat belgesi çıkarmalıdır ( ekat belgeleri 5 yılda bir sınavsız yenilenir)

Ekat' a eşdeğer değil ise kuvvetli akım yüksek gerilim tesisinde çalışabilmesi için ekat almalıdır.


Büyük ihtimalle 1.sınıf elektrikçi belgesi eskiden teknik lise mezunlarına piyasada çaılşabilmesi için ( tesisat işlerinde) verilen bir belge ,yani kuvvetli akım -yüksek gerilim değil ( > 1000V)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,177
Mesajlar
923,949
Kullanıcılar
451,530
Son üye
grn zeki

Yeni konular

Geri
Üst