fatiherturk1
Üye
3 grup kondansatörüm var. 200 kvar 200 kvar ve 100 kvar. Geçenlerde 100 kvarı yenisi ile değiştirdim. Şebekeyi açtırdı Kararmada olduğu için değiştirdim. Şimdi ortadaki 200’lük grup açtırdı. Görünürde bişey yok. Bende kendi içinde ayırdım. 100’lüğün birini aldım, diğer yüzlüğü verdim. Tamda bu arada alarm sesi gibi bi ses gelmeye başladı. İlginçtir. Kondansatör alarm gibi öter mi? Öterse neden? Şimdiden teşekkürler.
Kondansatörden ses gelmez.YG den kom-
panzasyon ciddi bir konudur.Hemen devre
dışı yapmanızda yarar var.
yg de değilde alçak gerilimde başıma geldi cıv diye ses çıkardı kondansatör ve bir koku yaydı etrafa bu kondansatör ün içindeki gaz mış ve cııvv diye dışarı çıkıyormuş kondaş kondansatörlerin üstünde bir bant vardır o bant ın oradan çıktı gaz ve bant açıldıRisklerinden bahsedermisimiz?
Bomba gibi patlarRisklerinden bahsedermisimiz?
yg de değilde alçak gerilimde başıma geldi cıv diye ses çıkardı kondansatör ve bir koku yaydı etrafa bu kondansatör ün içindeki gaz mış ve cııvv diye dışarı çıkıyormuş kondaş kondansatörlerin üstünde bir bant vardır o bant ın oradan çıktı gaz ve bant açıldı
Kondansatörleriniz YG mi ? Kaç kv ? Bah-
settiğim sorun,daha ziyade ! YG içindir.
Biz,500 mt. uzaktan duyardık ! patlama sesini.6,3 kv,1 Mvar ( 10× 100 kvar ) İsmini yazarsam ayıp olur !
Ag kondansatörlerde karşılaştığımız bir durum bahsettiğiniz. Yg kondansatörde alarm sesi duydum resmen ilginç geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?