Yine olcu aleti

Dijital olcu aleti var mesela bir led i olcmuyor ama analog olcuyor lnb gelen kabloyu analog x1 de olcuyor dijital hic bir direnc kademesinde olmuyor acaba neden dijital daha iyi degilmi normalde arti olarak dt-830 dijital sunuva ks298 analog

az daha anlaşılabilir türkçe lütfen valla anlamıyoruz

diyorum dijital olcu aleti direnc konumunda lnb yot konumunda led olcumu.(led yanmiyor) yapmiyor ama analog yapiyor dijitalde niye yapmiyor bunu merak ettim

lnb yot konumu diye bir şey daha önce hiç duymadım. o diyot olmasın
hem sen ledi nasıl ölçüyorsun ki?
tersten taktığında ampermetrenin 1 göstermesi, doğru şekilde taktığında biraz direnç göstermesi gerekir.
ha ışık yakmıyor diyorsan buzzer modunda proba çok düşük gerilim göneriyordur ondandır. buun nedeni çok. misal batarya zayıflamıştır.
multimetre o kadar güç gönderip daha az enerji ile malzemeyi ölçebiliyordur.
ölçtüğün led çok enerji istiyordur.
misal normal büyük ledi kolayca multimetre ile yakamazsın. ama ufak smd ledleri rahat yakar. ha tabi telfon ledleri.
ki ledi multimetre ile değil 2032 pil ile çok kolay ölçersin.

Iste bende onu diyorum atiyorum dvr kayit cihazindan gelen kablo ucuna analogu bagliyorum herhangi direnc kademesinde olcuyor ama dijital olcmuyor acaba olcu aleti kalitesinden mi yoksa dijital olcu aletinin icinde kalem pil olmadigi icin mi guc mu yetersiz geliyor

onda nasıl birölçüm aradığını hiç anlamadım
dijitaller olsun analoglar olsun geneli zaten kare pil kullanır.
eğer güçten bir derdin varsa da alkalin takarsın 2 amper güçlüsünden. sorun kalmaz.
direnç kademesinde ölçüm dersen analoglar her türlü dijitalden iyi ölçüm alır. o bir gerçek. ama analogların da üzerinde bir sürü kod avr. insan nereyebakacağnı şaşırıyor

Aynen oyle sasirtici bir parcanin saglamlik kontrolu yapiom sadece yoksa dijital daha kullanisli pil icin akil guzel oyle yaparsam sorun cozulur gibi tesekkur ederim usta sagol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…