Yol aydınlatma ve projecilik hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enesmax2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

enesmax2

Üye
Merhaba . meslek yüksek okulu elektrik bolumunde okuyorum .
60 direkli yol aydınlatma projesi çizeceğim. direkler arası 30 mt yani 1800mt hat olacak . aluminyum kablo şartı var . yerden dosenecek .
direkler 10 mt ve 200W lik enerji harcıyor .
60*200W =12000W
yani 12kW yapıyor .
Hes kablo sitesinden alüminyum kablo kataloğu indirdim . 4x35 kablo için toprakta 118 amper taşıma kapasitesi var .
Tecrübeli meslektaşlarımdan ricam gittiğim mantık doğru mudur ? Autocad konusunda kendimi geliştirerek proje kısmına yonelmek istiyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz . yorumlarsanız sevinirim . (imam hatip lisesinden geldiğim için elektrik bilgim sıfır bir senedir elektrik okuyorum)

Kablo kesiti gerilim düşüm hesabına göre yapılmaktadır. 4x35'lik kablo demişsiniz de siz 3 fazlı cihaz mı besleyeceksiniz anlamadım. Çevre aydınlatma için 3'lük kablo kullanılmalıdır (1faz-1nötr-1toprak). Aralıkları 30m-35m gibi aralık idealdir.
Örneğin 1 direkten 2 aydınlatma beslendiğini varsayalım. Öncelikle kablo 1 direkte 1 aydınlatmaya 1x35 giderken bunda 2(1x35) kablo gidecek değerleri örnek veriyorum. Bunu ilk direkte faz dağılımı R-S, ikince direkte S-T, üçüncü direkte ise R-T olarak dağıtımı gibi yapılmalıdır. Lafın kısası faz dengesi korunmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…