Ar-kur-Tek
Profesyonel Üye
Yaptığım araştırmalar AC çarpılmalarının DC ye göre daha tehlikeli olduğu yönündeydi...
Tam tersi.
üzüldüm üzülmesine de; ben dc ye nasıl çarpılmayı beceremedim onu anlamıyorum. o kadar redresör kaynak makinesinde artı eksi tuttum hiç bir şey hissetmedim. ya ilahlar korudu beni yada benim kanım bozuk. 4kW şok aleti fena halde canımı yaktı(psikopat ben yaptığım şok aletini üzerimde denedim) 220 ye değişik yerlerde çarpıldım, 380 volta tersanede termik sigortayı kapatınca kalınlık denilen marangoz aletinde çarpıldım. hadi ac de frekans var çarpıyor dc nasıl çarpıyor?ben birinde ptt nin tandeminde 220 v dc çarpıldım yeminle 34.5 kv gibi bişidi nevrim döndü . acyede çok çarpıldım ama DC kadar adrenalin vermiyor . dişlerim söküldü sandım . tecrübeyle sabit. ama dcnin güzelliği hem eksiyi hem artıya birden dokunmak gerek. potansiyelin tamamını almak için oda zor ihtimal.
ama telekominikasyon sistemlerde yada pompa istasyonlarında yada hava alanlarında (eskiden ) devasa dc akü bankları var haliyle tüm eksiler bir toprağa bağlı oluyor . işte o zaman yakalanırsan parmak uçların %100 yanar . tecrübeyle sabit 1 değil 3 değil
Yazık oldu, size malzeme çıkmaz buradanTuzu kapıp geldim...
Bu konu umarım Tesla (Nicola) ile Edison'un kapışmasına dönmez
Özellikle Edison kendi savını ispatlayacağım diye baya baya bir iğrençleşmiş zira zamannda. Buraya taşımaktan bile imtina ediyor insan olan biteni ama araştırıp okuyan herkes "oha" diyecektir eminim
Pardon??Yazık oldu, size malzeme çıkmaz buradan
Alınmanıza gerek yok bende espri mahiyetinde söylemiştim anlaşılsın diye gülücükte ekledim ama anlaşılmamış demek.Pardon??
Kusuruma bakmayın da sadece espri mahiyetinde yazmıştım ben o yazıyı. Bir şeylerden malzeme çıkartayım da ona buna laf çarpayım gibi bir amacım yok.
Neyse siz bildiğiniz yoldan gidin efenim.
Alınmanıza gerek yok bende espri mahiyetinde söylemiştim anlaşılsın diye gülücükte ekledim ama anlaşılmamış demek.
Ustacım kaynak makinelerinin çıkışı kaç Volt oluyor? Doğru akımda tehlikeli sınırı 120V kabul ediliyor. Çıkış 120V dan daha düşükse bu yüzden çarpılmıyorsunuzdur.üzüldüm üzülmesine de; ben dc ye nasıl çarpılmayı beceremedim onu anlamıyorum. o kadar redresör kaynak makinesinde artı eksi tuttum hiç bir şey hissetmedim. ya ilahlar korudu beni yada benim kanım bozuk. 4kW şok aleti fena halde canımı yaktı(psikopat ben yaptığım şok aletini üzerimde denedim) 220 ye değişik yerlerde çarpıldım, 380 volta tersanede termik sigortayı kapatınca kalınlık denilen marangoz aletinde çarpıldım. hadi ac de frekans var çarpıyor dc nasıl çarpıyor?
eyvallah sağ olasın, en arızalısı yada yükseği 70 volt verir.Ustacım kaynak makinelerinin çıkışı kaç Volt oluyor? Doğru akımda tehlikeli sınırı 120V kabul ediliyor. Çıkış 120V dan daha düşükse bu yüzden çarpılmıyorsunuzdur.
Estağfirullah, yanlış anlaşılmasın diye özellikle gülücük koymuştum ama yanlış anlaşılmışım demek ki. Asıl siz kusura bakmayın niyetim kimseyi incitmek değil.O zaman kusuruma bakmayın. O cümle hiç olumlu anlamda kullanılmadığı için anlamadım espriyi.
Evet üstadım. Söylediğiniz bilgi doğru. Hatta bazı eski kurtlar da ilk önce benim gibi düşünüp sonra tövbe istiğfar etmişler. Aklın yolu bir. Yanlış bildiğimiz birşeyin daha doğrusunu öğrendik.Frekansın vücut direncini düşürücü etkisi var.
https://www.emo.org.tr/ekler/aaa76178f8567e0_ek.pdf?tipi=35&turu=X&sube=0
Zaten kısa bir doküman ama zamanınız yoksa doğrudan 6. numaralı başlığı okuyabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?