Zamanlayıcı röle ve selenoid vana kullanımı hk. yardım

hulk9406

Üye
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar,
Foruma yeni katıldım, elektrik konusunda hevesli fakat şimdilik fazla cahilim.
Kendi çapımda projelerim var. Ufaktan tarım işleri ile uğraşıyorum ve otomatik bir sistem yapmak istedim.
Damla sulama yapmak istiyorum, ancak zamanlayıcı ile kendisi halletsin.
Su tankının çıkışına bir selenoid vana kullanarak ve zamanlayıcı röle bunu halletmek istiyorum.
Ancak şehir elektriği ile olur mu araya trafo gerekli mi bilemedim. V, VA, VAC gibi değerlerin arasından çıkamadım. Bu konuda siz bilgili arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var.
Ürün listem şu şekilde;
http://entes.com.tr/en/dosyalar/MCB 7-8-9 A5312 R3.pdf Teknik bilgileri bu sayfada yer alan entes marka ve mcb9 numaralı zamanlayıcı röle'yi kullanmak istiyorum. 220 ile yani şehir elektriği ile kullanılabilir sanırım. Selenoid vana olarak https://www.banggood.com/tr/34inch-...m_campaign=pla-tool-tr-pc-tr&cur_warehouse=CN bu ürünü kullansak araya trafo gerekli mi?
Yardımlarınız için teşekkürler, sevgiler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Bu ürünleri şebekeden direkt bağlantı yaparak kullanabilirsiniz,trafo kullanmanıza gerek yoktur. Kolay gelsin.
 
Bu ürünleri şebekeden direkt bağlantı yaparak kullanabilirsiniz,trafo kullanmanıza gerek yoktur. Kolay gelsin.
Cevabınız için teşekkürler. Birkaç sorum daha olacak,
https://m.n11.com/rainbird-100dv-1-24-v-selenoid-vana-P200271980 Bu ürün için araya 220yi 24e çevirecek bir trafo gerekli ama değil mi?
Birde merak ettiğim, öğrenmek istediğim için soruyorum, zamanlayıcı rölesinde giriş için 220vac yazıyor ama çıkış için 2000va. Bu va ile vac arasındaki fark ne hesaplaması nasıl yapılıyor?
 
Entes mcb-9 yerine dtr-10 modelini kullanmanızı öneririm.Damla sulama sistemlerinde kullanılan elektronik kontrol sistemlerinin "yağmur sensörü" gibi özelliklerini saymazsak diğer tüm kontrol özelliklerine sahiptir ve 2 ayrı çıkışı olduğudan bağımsız 2 kanallı sulama kontrolü sağlar ve 7 gün 24 saat esasına göre yaparsınız.
Bununla beraber uygun bölgesel ayarlarıda yaparsınız ve zaman farkı,mevsimsel değişiklikler gibi etkileride yok edersiniz.iki röle arasında sanırım 80-100 tl gibi fark var.

öncelikle evet trafo gerekli.VA kısmına gelirsek 1VA=0,8 watt yani rölede 2000va yazması başka bir ifade ile 1600 watlık yüke direk anahtarlama yapabileceği anlamını taşır.eğer daha detaylı bakarsanız 8A/2000VA yazdığını görürsünüz ki buda yine dediğim güçe tekabul eder.(220x8=1760w )
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bütçe ve ilk denemem sebebi ile maliyeti mümkün olduğunca kısmak istedim. Söylediğiniz ürünü incelemiştim ama fiyat olarak neredeyse 3 katı
Yardımlar için teşekkürler, sağ olun
 

Tavsiyenize uyarak entes dtr-10 modelini satın aldım. Yine 220v ile çalışan da bir selenoid vana sipariş ettim. Fakat bu sefer de aklıma şu takıldı, bir kontaktöre ihtiyacım var mı? Yoksa direkt zaman rölesi çıkışından bağlasak sıkıntı çıkar mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…