Zener Diyodu Hakkında

Elbette role bobin uçlarına bay paşa diyotu taktim. Bu devrelerde kondansatörün kapasitesine bağlı olarak maç 150mA hadi 200mA alınabilir.Bozulan elemandan başlayarak etrafı ve tüm elemanları olctum, hepsi sağlam her defasında sadece zener bozulduğu için zener (kondansatör kapasitesi yeterli olsa bile ) yeterli akımı veremediği için zenerden supelendim. Ayrıca senede paralel daima 3 vy 4k7 direnç 1/4 w baglayin . Çıkışı hic bir zaman boşta bırakmayın. Dikkat 220 V carpilama riski var her zaman.
 
Çıkıştan 150-200mA alabilmek için 3-4-5uF kondansatör bağlamanız gerekiyor ki, daha önce yaptığım bir testte 220V-60W flamanlı bir ampulü(halojen değil eski usul) 2,2uF-400V kapasitör ile parlaklık farkı göz ile farkedilemeyecek şekilde yakmıştım. Yani böyle büyük bir gücü devreye drekt bağlamakla o kadar büyük kondansatör bağlamak arasında hiçbir fark yok anlamına geliyor bu.
Dolayısıyla bu yüzden ben uygulamalarımda cidden güç isteyen devreler için kullanmıyorum kapasitif düşürme tekniğini. Basit, insanların bu ne ya çöp proje dediği şeyler yapıyorum genellikle. Ama zener o kadar çabuk bozuluyorsa yaptığım birçok proje şimdiden çöpe gitti demektir. İşte bu benim için can sıkıcı...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…