ibrahim-salih
Üye
Şimdiye kadar karşılaştığım triyakların bacak sıralaması a1 a2 ve geyt şeklinde. tabi bu bütün tiriyakların bacak sıralaması aynıdır demek doğru olmaz. orjinal tiriyakın mevcut karttaki bağlantısı incelenerek uygun bir tiryak seçmek mümkün.Peki triyaklarin A1 A2 ve G bacakları sıralaması hep aynimidir? Farklı ise farklı bir triyak takip daha büyük zararlar verebilir.
Triyakin bacaklarının tespiti için devre üzerinden takip yapılıp ona göre ve yük ne bagli ise rezistans yada muhtemelen yıkama motoru çekeceği akıma göre uygun güçte ve bacak yapısında bir triyak seçmek lazım.
Bu bence biraz amatör kesimi aşıyor. Biraz uğraşmak gereken bir konu. Şahsi fikrim.
İkinci konu zenerlerin biri kısa devre gorunuyor. Zener devre üzerinden sökülüp test edildiyse zener kısa devre. Değişmesi gerekli. Yok devre üzerinde ölçülüyor ise bir veya birkaç parça arızalı olabilir.
abi , zenerlerin üzerinde yazı yok ama sağlam olanı 0.621 değeri veriyor , buna göre nasil diyot almalıyım ,Peki triyaklarin A1 A2 ve G bacakları sıralaması hep aynimidir? Farklı ise farklı bir triyak takip daha büyük zararlar verebilir.
Triyakin bacaklarının tespiti için devre üzerinden takip yapılıp ona göre ve yük ne bagli ise rezistans yada muhtemelen yıkama motoru çekeceği akıma göre uygun güçte ve bacak yapısında bir triyak seçmek lazım.
Bu bence biraz amatör kesimi aşıyor. Biraz uğraşmak gereken bir konu. Şahsi fikrim.
İkinci konu zenerlerin biri kısa devre gorunuyor. Zener devre üzerinden sökülüp test edildiyse zener kısa devre. Değişmesi gerekli. Yok devre üzerinde ölçülüyor ise bir veya birkaç parça arızalı olabilir.
triyak için bu uygun olabilirmi abiabi , zenerlerin üzerinde yazı yok ama sağlam olanı 0.621 değeri veriyor , buna göre nasil diyot almalıyım ,
teşekkurler bakacağım serkan abiTriyak bir şekilde buyuk takılabilir. Bunda sorun yok.
Asil sorun kısa devre olan zeneri tespit etmek.
Zener için bagli oldugu devreyi takip edip ne görev gördüğünü anlamak lazım. Bir işlemcinin besleme hattında bulunan bir zener mi yoksa başka bir yerde referans voltajı mi oluşturuyor incelemek o voltaj ne ise onu sağlamak lazim.
Varsa aynı karttan hurda üzerindeki zener sağlam ondan aktarmak yada voltajini onun üzerinden okumak lazım.
teşekkür ederim , hemen bakacağımSelam.
Bulabileceğin veya elinin altında başka bir hurda kartta vs varsa en yüksek voltaj ve amperaj değerli triyağı tak. SMD olması şart değil, deneme amaçlı kullanacaksın. Seri lamba üzerinden gerilim ver. Eğer sorunsuz çalışırsa, yerinden sök ve üzerindeki voltaj ve amperaj değerine, (hatta mümkünde amperajı daha fazla olması iyi olur) ve bacak bağlantılarına göre SMD tipi Triyak sipariş et, bu kadar.
hepinizede teşekkür ederim , hemen hurda kartlara bakayım , umarım bulurum
250 watt hurda power suply buldum , inşallah içinde vardır
teşekkurler bakacağım serkan abi
teşekkür ederim , hemen bakacağım abi
abi , zenerler kısa devre değil , çıkarıp baktım , ama triyak için hangisini alayım bilmiyorum , ??Şimdiye kadar karşılaştığım triyakların bacak sıralaması a1 a2 ve geyt şeklinde. tabi bu bütün tiriyakların bacak sıralaması aynıdır demek doğru olmaz. orjinal tiriyakın mevcut karttaki bağlantısı incelenerek uygun bir tiryak seçmek mümkün.
Triyak in bacak baglantılarını takip edermisiniz. Röle bağlantısı var mı? Ona göre cevap verelim.abi , zenerler kısa devre değil , çıkarıp baktım , ama triyak için hangisini alayım bilmiyorum , ??
devrede 2 adet role varTriyak in bacak baglantılarını takip edermisiniz. Röle bağlantısı var mı? Ona göre cevap verelim.
devrede 2 adet role var ek bilgi olarak ,
, devrede 2 adet role var
tamam , devrede 2 adet role var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?