// CPU 312C tip kompak CPU larda SFB 47 i aşağııdaki gibi kullanırsın veya kullanmassın :)
A M 90.5
JCN M001 // counter a deger yazmak istediginde M90.5 i true yap
L 1 // JOB_ID sini söylüyorum
T DB10.DBW 6
L 0
T DB10.DBD 8
M001: NOP 0
CALL SFB 47 , DB10 // Bir data blok ayarlaman lazım DB10 mesela
LADDR :=W#16#300 // Hardware kısmında counterin adresini Hex olarak giriyon bendeki 768 = 300Hex
CHANNEL :=0 // Counter 0 ı mı 1 i mi kullanıyon?, onu söylüyon CPU312C de 2 adet count. var
SW_GATE :=M90.0 // sürekli 1 olan bir bit ayarla enable için sürekli çalışssın
CTRL_DO :=
SET_DO :=
JOB_REQ :=M90.5 // Bu biti countere bir değer yazacağında 1 yap daha sonra sıfırla(çıkan kenar)
JOB_ID :=DB10.DBW6 // Bu kısmı pdf te oku sayı yüklemen(Yükleme işlemi=1 ) için bir kod bu
JOB_VAL :=DB10.DBD8 // Bu da sayıcıya hangi sayıyı yükleyeceğimizi söylüyoruz (Offset koyma)
STS_GATE:=
STS_STRT:=
STS_LTCH:=
STS_DO :=
STS_C_DN:=
STS_C_UP:=
COUNTVAL:=DB10.DBD14 // enkoderin saydığı aktuel değer burada
LATCHVAL:=
JOB_DONE:=
JOB_ERR :=
JOB_STAT:=
usta ben bu programı yazdım. donanım olarak plc im yok. bilgisayarda simulasyon yapmaya calısıyorum. fakat m90.5 i set ettigimde program stop a cekiyor kendini, tekrar sıfırladıgımda yine stopta kalıyor. donanım olmadan simulasyon için ne gibi ayarlar yapmam gerekiyor. birde plc nin cıkısından benim min 2000 hz e ihtiyacım var. bu cıkısı bu sfb lerle elde edebilirmiyimelektronikmuh ' Alıntı:// CPU 312C tip kompak CPU larda SFB 47 i aşağııdaki gibi kullanırsın veya kullanmassın
A M 90.5
JCN M001 // counter a deger yazmak istediginde M90.5 i true yap
L 1 // JOB_ID sini söylüyorum
T DB10.DBW 6
L 0
T DB10.DBD 8
M001: NOP 0
CALL SFB 47 , DB10 // Bir data blok ayarlaman lazım DB10 mesela
LADDR :=W#16#300 // Hardware kısmında counterin adresini Hex olarak giriyon bendeki 768 = 300Hex
CHANNEL :=0 // Counter 0 ı mı 1 i mi kullanıyon?, onu söylüyon CPU312C de 2 adet count. var
SW_GATE :=M90.0 // sürekli 1 olan bir bit ayarla enable için sürekli çalışssın
CTRL_DO :=
SET_DO :=
JOB_REQ :=M90.5 // Bu biti countere bir değer yazacağında 1 yap daha sonra sıfırla(çıkan kenar)
JOB_ID :=DB10.DBW6 // Bu kısmı pdf te oku sayı yüklemen(Yükleme işlemi=1 ) için bir kod bu
JOB_VAL :=DB10.DBD8 // Bu da sayıcıya hangi sayıyı yükleyeceğimizi söylüyoruz (Offset koyma)
STS_GATE:=
STS_STRT:=
STS_LTCH:=
STS_DO :=
STS_C_DN:=
STS_C_UP:=
COUNTVAL:=DB10.DBD14 // enkoderin saydığı aktuel değer burada
LATCHVAL:=
JOB_DONE:=
JOB_ERR :=
JOB_STAT:=