fumay
Üye
Sabahtan beri arıyorum, telefona bakan yok
Be de ulaşamadım ama şu seviye tespit sınavı mevzusuna internetten şöyle bir baktım.
YÖK her konuda olduğu gibi yasa tanımazlığını burada da göstermekte. Seviye Tespit sınavı konusunda bilimsel gerekçe göstermiyor ve kafasına göre Seviye Tespit Sınavı yapıyor diyebiliriz. Burada da yapabilir.
Sorularda laubali ve genelde lisans seviyesinden ziyade yüksek lisans seviyesi soruları ve geçmek zor. amacı zaten denklik vermemek gibi bir şey.
Eğer YÖK seviye Tesit Sınavına gireceksin derse bu sınava hiç girmemek en iyisi. İleride ne olur orası bilinmez. Belki STS kaldırılır başka şart getirilir.
Gabrovo Üniversitesi hakkında attığı mail ile de STS yapacağım demesi YÖK olması dolaysıyla gayet normal. Kanun tanımaz ve hesap sorulamayan bir kurum. Bu konuda çok mağdur var. Onlardan biri olmamak için dikkat etmek lazım.
Yurt dışında çalışacaksanız sorun yok ama Türkiyede çalışacaklar için bu ciddi bir problem.
YÖKde yaşanan ve geçmişten günümüze gelen bu sorunların altında Ergenekon Davasından gözaltına alınan Kemal Gürüz başkanlığındaki yapılanmanın izleri var gibi görünüyor.
Ben YÖK'den yazılı cevap bekliyorum. Bakalım ne gelecek.
Şu ada görünen durum itibariyle;
Gabrovo Teknik Üniversitesi'nden tamamlama alanlar STS'ye girecek
The International University of Sarajevo'dan tamamlama alanlar girmeyecek.