Türk Mucit Muammer Yıldızın geliştirdiği patentli cihaz kendi elektrigini üretiyor

ç@yl@k

Üye
Katılım
8 Ağu 2007
Mesajlar
159
Puanları
1
Türk Mucit Muammer Yıldızın geliştirdiği patentli cihaz.Manyetik monopol denilen sistemle çalışan makina hiçbir harici enerji gerektirmiyor. Videoda Muammer Yıldız buluşunu Hollanda’da Delft universitesinde bilim adamlarının şaşkın bakışları altında sunumunu yapıyor.
Patenti ve diğer detayları görmek için : (WO/2009/019001) DEVICE HAVING AN ARRANGEMENT OF MAGNETS


Basından detaylar – 1
Emekli emniyet amiri Muammer Yıldız, sekiz yıllık çalışmasının sonunda kendi kendine Elektrik üreten bir cihaz geliştirdi.
Cihazı Türk Patent Enstitüsü’ne onaylatan Yıldız, merkezi Almanya’da bulunan TÜV’den (Technischer Überwachungs-Verein-Teknik Denetim Kurumu) uluslararası yararlılık belgesi de aldı. Patent İşbirliği Sözleşmesi’ne göre kurulan İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) da patent belgesini onayladı. Ön belgeleri gönderen WIPO, bir ay içinde resmî belgeyi Yıldız’a ulaştıracak.
BSMH adını verdiği cihazı uluslararası teknoloji ajanlarına karşı koruma altına alan Yıldız, icadı sayesinde konut ve işyerlerinin elektrik, otomobil, gemi ve uçakların yakıt sıkıntısını gidereceğini iddia ediyor. Sınırsız enerji verdiği söylenen cihaz için çeşitli ülkelerden dev şirketler, anlaşma yapabilmek için Yıldız’la görüşmek istiyor. Cihazın ilk çalışması için 12 voltluk küçük bir akü gerekiyor. Aküden 8 saniye boyunca 12 volt elektrik veriliyor. Bu enerji itme gücü sağladıktan sonra akü devreden çıkarılıyor ve cihazın içindeki küçük motorlar devreye girerek elektrik üretimine başlıyor. Üretilen elektriğin yüzde 20’sini kendi kullanan cihaz, yüzde 80’lik kısmını ise dışarıya veriyor. Cihazda 12,4 volt olarak elde edilen doğru akım (DC) önce 380 volta yükseltiliyor, harici olarak bağlanan bir invertör (çevirici) aracılığıyla da 380 volt alternatif akıma (AC) çevrilebiliyor. Cihazın içine yerleştirdiği 14 adet minik motoru hava sistemiyle yönlendiren Yıldız, bu say! ede ısınma ve sürtünme problemlerini ortadan kaldırıyor. Muammer Yıldız’ın icadı, başlangıçtaki 8 saniyelik elektrik enerjisi dışında hiçbir şekilde gaz, mazot, benzin, elektrik veya diğer yakıt türlerine ihtiyaç duymuyor.
10 Nisan 2003’te Türk Patent Enstitüsü’nden patentini alan Muammer Yıldız, cihazını merkezi İsviçre’de bulunan Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’na da inceletti. Uzmanlar, 21 Ekim 2004 tarihinde ürünün doğruluğunu onayladı. WO 2004/091083 A1 numarasıyla kayıtlara geçen cihazın patentinin, bir ay içinde Yıldız’a ulaştırılacağı bildirildi. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’ndan gelen yazıda cihaz hakkında özetle şu bilgiye yer veriliyor: “Bu taşınabilir sistem, akümülatörden aldığı ilk güçle harekete geçiyor ve daha sonra başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan sonsuza kadar enerji üretiyor.”
Yıldız’ın TÜV’den aldığı uluslararası yararlılık belgesi, dünya devi şirketlerin de dikkatini çekti. Birçok şirket yetkilisiyle görüşen Yıldız, cihazın lisans hakkını satacağı uygun bir şirket arıyor. Mucit Yıldız’ın cihazla ilgili çalışmaları 1995 yılında başladı. Emekli olduktan sonra kendisini meşgul edecek bir iş arayan Muammer Yıldız’ın aklına, sonsuz enerji üretecek bir cihaz yapma fikri geldi. Kısa sürede yaptığı işe kendisini kaptıran Yıldız, emekli ikramiyesi ve bindiği minibüsünü cihazın yapımı için harcadı. Yıldız, 1995’te başladığı çalışmalarını 2003 yılı başında sonuçlandırdı. Cihaza eşi, kızları ve kendi isminin baş harflerini koyan Yıldız, BSMH adını verdiği cihazı, sunum yaptığı resmî kurumlara Ocean Star (Okyanus Yıldızı) ismiyle tanıttı. Herhangi bir enerjiye ihtiyaç duymadan, sınırsız elektrik ürettiği öne sürülen cihazın petrol boru hatlarından uzay aracına kadar her alanda kullanılabileceğini belirten Yıldız, üç parçaya ayırdığı cihazını farklı banka! ların kiralık kasalarında saklıyor.
TÜV nedir?
Almanya Teknik Denetim Kurumu (Technischer Überwachungs-Verein, TÜV) 140 yıldır teknik muayene, kontrol ve yönetim sistemlerinin belgelendirilmesini yapıyor. Bağımsız bir denetim ve kontrol kuruluşu olan TÜV, yetkili uzmanlarıyla sanayi kuruluşları, resmî, özel veya tüzel kuruluşlar adına teknik denetim, muayene ve kontrol görevi yapıyor.


Basından detaylar – 2
‘Manyetik monopol cihazı’ adı verilen alet, kendi kendine elektrik üretiyor.
İzmirli emekli emniyet amiri Muammer Yıldız’ın 32 yılda geliştirdiği, kendi kendine elektrik üreten manyetik monopol cihazı görücüye çıkıyor.
Tasarladığı aletin dünya patentini 2009 Aralık ayında alan Yıldız, Almanya’da önümüzdeki mayıs ayında kamuoyuna tanıtılması için gün saymaya başladı.
Almanya ve Hollandalı akademisyenlerin cihazı günlerce incelediğini söyleyen emekli mucit, gizlilik anlaşmaları kapsamında dev firmalarla da sözleşme imzalamış.
Yıldız, cihazının elektrikli ev eşyaları, otomobil, gemi, uçak ve uzay gemilerine varıncaya kadar akla gelebilecek birçok alanda kullanılacağını söylüyor.
Cihazın hikayesi ise ilginç. Muammer Yıldız polis akademisinde öğrenciyken laboratuvarda yer çekimini yenmek amacıyla bir araştırma başlatır. 4 sene süren çalışması sonucunda cihazı geliştirir. Önceleri hiçbir işe yaramayan cihazı, mesleğe başlaması nedeniyle bir kenara bırakmak zorunda kalır. 20 yıl sonra emekli olan Yıldız, ikramiyesinin tamamını, yıllar önce bir kenara bıraktığı cihazı geliştirmek için kullanır. İki yıllık bir çalışmanın ardından cihazı tamamlayarak, kendi kendine elektrik üreten bir sistem haline getiren Yıldız, bir sponsorun desteğiyle de yurt dışına giderek uluslararası geçerliliği olan patentleri alır. Bu aşamadan sonra ise dünya devi birçok şirket peşinde koşmaya başlar emekli mucidin. Anlaşmalar imzalanır, hayallerinin peşinde koşan bir zamanların emniyet amiri, mutlu sona ulaşır.

VİDEO BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ YouTube - Probably a scam : Muammer Yildiz Magnet Motor delft university

ALINTIDIR.
 
Çok ilginç bir video. Şüpheli bir durumu da var tabi. Çalışma prensibi açıklanabilseydi inandırıcı olurdu. Tabi çalışma prensibinin açıklanması kolaylıkla kopyalarının yapılmasın sağlar. Öyle de bir dezavantajı var. 3 gün sonra çin mallarını görürüz etrafta..
 
14 adet minik motoru hava sistemiyle yönlendiren Yıldız, bu sayede ısınma ve sürtünme problemlerini ortadan kaldırıyor denmiş..hayırdır? havanın sürtünmesini kim sıfır alın diyorki??
 
M.Yıldız'ın bu makinası ve makinanın çalışma prensibi bilinen fizik kuralları ile çelişen bir durum arzediyor. Ancak üretime geçince inandırıcı alacak.Eğer gerçekten öyle ise, bu çağın en büyük devrimi olacak ve ekonomik dengeleri alt üst edecek.
 
takdir edilmesi, onur duyulmasi gereken bir durum sozkonusu iken neden elestirecek bir yon, bir acik arariz ki. ellerine saglik sayin yildiz'in ki boyle bir projeyi hayata gecirmis, ispatlamasi gereken merciilere ise zaten iki yil once ispatlayarak patentini almis...
 
takdir edilmesi, onur duyulmasi gereken bir durum sozkonusu iken neden elestirecek bir yon, bir acik arariz ki. Ellerine saglik sayin yildiz'in ki boyle bir projeyi hayata gecirmis, ispatlamasi gereken merciilere ise zaten iki yil once ispatlayarak patentini almis...

evet takdir edilmesi gerek ama diger taraftan bakarsak uzucu olanı bu takdirin Türkiye " de degil hollanda da verilmesi
 
ben emniyet amiri 2003 yıllarında gazetede okumuştum o yıllar liseyi yeni bitirmiştim ve kendime okuluma ve tüm meslek liselerine üniversitelere kızıyordum adam emekli polis emekli parasını arabasını satıyor yapıyor biz neden yapamıyoruz diye .
 
Birisi 1946 yılında çıkıp nükleer güçten Elektrik elde edilecek deseydi olaya şüpheyle bakardık. 1954 de Rusyada ilk nükleer santral yapıldı. 1962'de de Türkiyede inşaa edildi. Güvendiğiniz insanların onayı sayesinde bunun olabilirliği şüphesi kalktı.

Bu arada şu kaideyi asla unutmayalım "iddia, iddayı yapan kişi tarafından ispatlanmak zorundadır, ikna edilecek kişi tarafından değil."
 
Şüphelerim var bakalım zamanla tam anlamıyla öğreniriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Mesajlar
930,685
Kullanıcılar
452,682
Son üye
ugurcankut1

Yeni konular

Geri
Üst