Çorumlu Mucit, 30 Yıldır Kendi Ürettiği Elektriği Kullanıyor

turks_1453

Üye
Katılım
16 Kas 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
33
ÇORUM (İHA) - Çorum'un Eşençay Köyü'nde çiftçilik yaparken, Kızılırmak üzerine elektrik santrali kuran Çorumlu mucit Abdullah Çağlar, 30 yıldır elektrik ihtiyacını karşıladığını ve yılda 6 bin YTL değerinde elektrik ürettiğini söyledi.

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Eşençay köyü yanından geçen Kızılırmak Nehri kenarındaki kayalıkların üzerine yaptığı evde yaşayan Abdullah Çağlar, ürettiği elektrikle hem evini aydınlattı hem de su pompalarını çalıştırarak arazisini suladı. Kendi icat ettiği düzenekle elektrik üretmeyi başaran mucit Abdullah Çağlar, 1977 yılından bu yana kendi elektriğini kendi ürettiğini söyledi.

Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından doğaya bırakılan sülünler için düzenlenen törene katılan Vali Mustafa Toprak, 30 yıldır kendi elektriğini üreten ve kullanan Abdullah Çağlar'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ürettiği elektrikle un fabrikası kurmayı hedeflediğini, ancak yapılan Obruk Barajı sebebiyle bu projeden vazgeçtiğini söyleyen Çağlar, "Benim şuanda ürettiğim elektrik 100 haneli bir köyün ihtiyacını karşılayacaktır. Ancak ben sadece 5-6 tane lamba yakıyorum. Burada büyük güç ve enerji var. Her insanımız bu tür enerjileri kullanmalı. Rüzgarlarımız boşa gidiyor, insanlarımız rüzgarın gücünden de faydalanmalı" dedi.
 
sayın turks_1453;

Lütfen konuları doğru başlık altında açmaya özen gösterin..

Konu uygun başlık altına taşınmıştır..
 
ya da elektriği vergilendirirledi. DKV(Debi Kullanma Vergisi) mesela :)
 
hemde kullanmadığı elektriğin parasınıda alır. gerekçe olarakta kullansaydın der..:)
 
birde hapse girerdi çalınacak devlet gelirlerini azaltarak hortumcuları zarara uğratmak tck nunun bilmem kaçıncı maddesi öyle bir madde yoksadqa hemen icat edilip o ve onun gibi oalcak olabilecek olaması mümkün olanlara ibreti alem olsun diye cezalalandırılırda burası türkiye karrdeşim
 
bence hiçbirşey yapamazlar köylüde uyanık.
tabi bu şahsın tüm köylülere örnek olması gerekmiyor.
 
arkadaşlar sız hiç haber okumazmısınız yenı yasaya gore 500 kw altındakı elektrik uretimi tamamen serbest birakıldı nerden uretirsen uret
hiç bir izne tabideğil yoksa benmı yanlış biliyorum saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,293
Mesajlar
916,511
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst