Şeytanın Aklına Gelmez

dün haberlerde kaçak elektrik kullanımda zirve bir olaya rastladım.kaçak elektrik değil, kaçak OG trafosu kurulmuş d.bakır.ın bir köyüne.Bu trafo sayesinde bahçelerde sulama ve seralarda ısıtma yapıyorlarmış.DEİAŞ yetkilileri müdahale etmek isteyince taş-sopalarla saldırarak köyden püskürtmüşler.Daha sonra yetkililerin haber vermesiyle jandarma-emniyet gücü hatta TOMA ile gelen ekiplere dahi aynı şekilde saldırmışlar.Fakat sonuçta tarfonun sökülmesine engel olamamışlar.
yani bu olayda da görüldüğü gibi olayın fakir-fukara edebiyatıyla ilgisi yok.bunun tek adı var HIRSIZLIK!
 
Sn Öğretmenim akşam yattığında devletten aldığı maaşı hakedip haketmediğinin muhasebesini yapabiliyorsa, ben devletten aldığım maaşı ne derece hakettiğimin muhasebesini yapabiliyorsam doğru yoldayız demektir. Ahmet Yüksekgerilim hattına mobil trafo kurup tarlasını sulamış, mehmet dam direğinden kaçak hat çekmiş, Ali rüşvet yemiş bu şahıslar bu dünyada da ahirette de cezalarını çekerler, yakalanamayanlar ahirettede cezalarını misliyle çekeceklerdir. Bizler her zaman iyiyi örnek almalıyız, iyi insan olabilmek için mücadele içinde olmalıyız. Bu dünyanın fani olduğunu,herkesin kendi hesabını vereceği gerçeğini hiç bir Allah'ın kulu aklından çıkarmamalıdır.
 
kefenin cebi yoktur.... bence vardır ama hiç kimse kendi için bir şey götürmez.
kul hakkı yiyen herkes bir diğerinin hamallığını yapar sadece.
Allah(c.c.)ıslah etsin...
 
yaşlı uzmanın söylediklerine hak veriyorum ama yapılan yanlışları görüp ,duyup müdahale etmemek te bence o şuça ortak olmak demektir komşumuz kaçak elektrik mi kullanıyor haber vereceksin sen vatandaşlık görevini yapacaksın gerisini yetkiliye bırakacaksın hani derler ya bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın her koyun kendi bacağından asılır yok o düşünce yanlış yenen hak hepimizin sen ses çıkarmazsan ben ses çıkarmassan olmaz biz kendimize olan saygıyı kaybetmezsek kimseye pabuç bırakmayız . kimsenin mesajına karşılık yazmadım zıtlık varsa affola. saygılar
 
Müslüman haksızlık karşısında susmamalıdır. Peygamberimiz Hz Muhammed (sas) hadisinde:"Sizden biri bir kötülük gördüğünde, gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir." (Tirmizi, Fiten, 11)

Benim burada söylemek istediğim bir toplumda yapılan bir yanlış veya haksızlığın hepimizin bedenine bineceğidir. Elimizden geldiği kadar haksızlık karşısında susmamalı ve mücadele etmeliyiz. Hiç birine gücümüz yetmiyorsa kalbimizle buğz etmeliyiz.

Bir Hocaefendiden dinlemiştim. Kaynağı ne ama onu bilmiyorum. Kısaca şöyle:
Bir grup melek bir kavmi helak etmek için Yüce Allah'tan emir alıyor. Melekler o kavme gidip bakıyor bir de ne görsünler. Allaha'a ibadet eden binlerce alim... Melekler diyorlar ki acaba biz yanlış mı geldik? Allah'ın huzuruna gidiyorlar ve durumu anlatıyorlar. Allah'ta diyorki: Kavmi helak etmeye o alimlerden başlayın. Çünkü onlar haksızlık ve zülum karşısında hiç mücadele etmediler hatta ve hatta kalbiyle bile buğz etmediler. Onun için helak etmeye alimlerden başlayın diye emir buyuruyor. Eksiklikler olduysa affola...

 
öğretmen bey çok güzel bir örnek vermişsiniz tebrik ederim. amaa değneğin iki ucu ..ok bir müşteri geliyor ütüpaket atölyesi kurdu trifaze sayaç taktık ücertini almaya gittiğimizde sayacı söktürmüş mono sayaç taktırmış parayıda ödemedi kapıştık sayacı aldım bayrampaşa elk idaresine götürdüm hiç ilgilenmedi bile kimi kime şikayet edelim yada sayacı kafasına geçireydim görevlinin? tesisat no getirmeliymişim ben geri gelicem abi buranın tes. nosu ne dicem kapışdığım herife!!! 12000 kwh tüketilen güç.

vatan millet sakarya diyen bir avuç insandan biri olarak son sözüm adalete hükümete askere görevliye a dan z ye güvenim koskoca bir 0 dır artık, eskiden iyimiydide şimdimi kötü oldu hayır giderek kötüye gidiyor. ev ev gezen ben tabloyu çok iyi görüyorum
 
yaşlı uzmanın söylediklerine hak veriyorum ama yapılan yanlışları görüp ,duyup müdahale etmemek te bence o şuça ortak olmak demektir komşumuz kaçak elektrik mi kullanıyor haber vereceksin sen vatandaşlık görevini yapacaksın gerisini yetkiliye bırakacaksın hani derler ya bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın her koyun kendi bacağından asılır yok o düşünce yanlış yenen hak hepimizin sen ses çıkarmazsan ben ses çıkarmassan olmaz biz kendimize olan saygıyı kaybetmezsek kimseye pabuç bırakmayız . kimsenin mesajına karşılık yazmadım zıtlık varsa affola. saygılar

YaşlıUzmanın dediklerine katılıyorum "ama" deyipte bundan sonraki sarfettiğiniz cümlelerin benim söylediklerimle yakından uzaktan alakası yok !
Ben mesajımda ne yazdım ne demek istedim? mesajımı iyice bir okuyun ondan sonra da üyelerin mesajlarını okuyun bir zahmet!
Ben ne dedim?
"Her koyun bacağından asılır, yakalananlar bu dünyada da ahirettede cezasını çeker yakalanamayanlar ahirette cezasını misliyle çeker" dedim.
Bu ne anlama gelir sizce?
a)Sizlerin ifade ettiği gibi banane yaa bana dokunmayan bin yıl yaşasın, isteyen istediğini yapsın mı demek?
b)İnsanlar yaptıklarından sorumludur, bu Dünyada Polis'in savcının,yakalayabildiği hukuk sisteminde hakimin cezalandırdığı bu dünyada cezasını çeker ahirette de cezasını çeker ama yakalanamayanlar ahirette cezasını misli misli çeker ilahi adalet mutlak tecelli bulur mu demek?

Evet tekrar belirtmekte yarar görüyorum Bu Dünyada da ahirette de "HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILACAKTIR."

"Siz iyi olmaya çaba sarfederseniz toplumda iyi olur."

İnsanlarımız söylenenleri,yazılanları bazen görmek istediği gibi görüp insafsızca ve adaletsizce yargılayabiliyor. Allah tüm insanlara hakkı adaleti görmeyi ve ona göre davranmayı nasip etsin, daha da diyecek bir sözüm yoktur.
 
Bu tür insanlar yüzünden biz faturayı fazla fazla ödüyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,487
Mesajlar
917,988
Kullanıcılar
450,463
Son üye
ePlan0

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst