Şofben Malzeme Seçimi

Selcuk3535

Üye
Katılım
8 Nis 2024
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
24
Elektrikli ani su ısıtıcı şofben alacağım ama kafama takılan bi kaç yer var size sorarak emin olmak yanlışları düzeltmek isityorum. Alacağım cihaz 1. Kademe 3000 W 2. Kademe 4500 W 3. Kademe 7500W akım çekiyor 40 amper sigorta kullanacağım elektriği banyodaki prizden alsam çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum o yüzden sigorta kutusundan 40 amper sigortayı besleyip oradan banyoya şofbene 3x2.5 kablo ile çekmeyi düşünüyorum sigorta iyi mi yoksa bi düşüğünü kullansam yeter mi ve kablo kesiti yeterli olur mu ? Prizden alsam elektriği prizin sigortasını attırır mı tavsiyeleriniz nelerdir teşekkür ederim hayırlı bayramlar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ani su ısıtıcıları çok tehlıkelıdır paskomya hocam dogru söyluyor tecrübe ile kanıtlanmış ama takmaya mecbursanız 3x4 kablo ve muhakkak kaçak akım kullanın ve topraklamanız saglam olsun kolay gelsin
 
güzel insan, ekonominin durumunu herkezce malum ama ani su ısıtıcı yerine, en ucuzundan olsa bile elektrikli termosifon almanızı tavsiye ederim. sağlık ve güvenlik önce olmalı bence.
Evimde şuan için doğalgaz gaz yok 2-3 ay a gelecek bende yeni evlenip evime geçeceğim o süre zarfında çok masraflı olmadan ani su ısıtıcı almayı düşünüyorum çok kullanmayacağım zaten belirli süre işimi görsün yeter geçici olarak termosifona o kadar para vermek istemiyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,460
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst