0.3 mm Matkap Ucu Nereden Alabilirim

Karbür uçlar kesinlikle; çok yüksek devirler de ve salınımsız, sütunlu matkaplar la kullanılmalı...

El tipi matkap veya dremeller le 0,5 - 0.7 - 1 mm yüksek hız çeliği HSS uçları kullanabilirsiniz.
0.3 uç çok incedir. Elektronik malzeme montajı için uygun değildir..
Uç ları hırdavat ürünleri satılan yerlerden, temin edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
0.3mm den vacgec. 0.5mm HSS matkap ucu al. Bu uclar esnemeye musait olduklarindan yukaridaki el tipi minik matkaplarla delik delebilirsin.
 
İnternette pek çok ürün gördüm. Lakin hangisi sağlamdır bilemedim. Çok bütçeyi sarsmayacak bir ürün önerir misiniz? Mesela bunu buldum, bu iyi midir?
https://www.robolinkmarket.com/drill-bits-03mm-to-1
Bende gayet hassas küçük sütunlu el matkabı var lakin onunla bile 0.3 uçlar kırıldı. Zaten el işi olan bir PCB de neden 0.3 mmm delik olsun ki? O derece yer sıkıntısı olan bir devre tasarladıysan PCB yi Çin'den ucuza yaptırabilirsin
 
Kusura bakmayın, dönme fırsatım olmadı. Ben ölçümde hata yapmışım. Kafam karışmış... 0.3mm olan yollardı, delikler değil. Delikler 1mm civarında. Ben de bu matkabı aldım.
https://www.direnc.net/pcb-el-matkabi-12-parca
Uç olarak da sitede kalmadığı için 0.9mmden 0.5mmye kadar aldım. Lakin bu uçlar matkapta tutmuyor, düşüyor. Bunun için ne yapabilirim?
 
Uca yassı lastik sarıp mandrene öyle takmayı denemelisin..(hiçbir çözüm bulunamazsa) Keza garanti kapsamında olan bir cihazda bu tip bir sorun varsa, ürüne teknik destek almalı veya iade edip yenisini istemelisin. Selametle.
 
Uca yassı lastik sarıp mandrene öyle takmayı denemelisin..(hiçbir çözüm bulunamazsa) Keza garanti kapsamında olan bir cihazda bu tip bir sorun varsa, ürüne teknik destek almalı veya iade edip yenisini istemelisin. Selametle.
Hocam garantilik bir durum değil. Sitenin işgüzarlığı. Matkabı ve ucunu satıyorlar lakin ona uygun mandren satmıyorlar. Haliyle ben de hiç mandren arama gereksinimi bulmadım. Ürün elime dün ulaştı, ve projeyi bu hafta perşembeye kadar halletmem lazım. Yani sipariş verme imkanım pek yok. Ek olarak bu işleri halletmek için eve geldim. Normalde yurtta kalıyorum. Ve yaşadığım yer kırsal bölge. Dün il merkezindeydim lakin kargo elime dün geldiği için mandrenin uymayacağını bilmiyordum. Bugün ilçeden bakacağım lakin olmama ihtimali çok yüksek. O sebeple şimdilik geçici bir çözüm arıyorum.
 
matkap ucunun mandrene giren tarafına sıkıca kağıt bant sarınız. Bir dahaki sefere matkap ucu alırken de mandren tarafı 3mm olan (tombik kıçlı :) ) matkap uçlarını tercih ederseniz hemen hemen her mandrende çalışacaktır (matkap akülü vidala vs)

Kağıt bantı düzgün sıkıca sarın ve öyle yerleştirin.

Eğer var ise bakır bant ve aluminyum bant daha iyi tutar, ikisi muhtemelen yoktur diye kağıt bant dedim.
 
Uygun sıra klemensi ile aparat yapabilirsin ,benimki bir fikir yoklukta ,ne kadar sağlıklı olur bilemem.Ben denedim ahşabı deldim PCB felan delinir sanırım.Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20240518_163023.jpg
    IMG_20240518_163023.jpg
    343.2 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20240518_163040.jpg
    IMG_20240518_163040.jpg
    206.7 KB · Görüntüleme: 10

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,547
Mesajlar
918,450
Kullanıcılar
450,545
Son üye
space1356

Yeni konular

Geri
Üst