2 plcnin kablosuz haberleşmesi

bagztov

Üye
Katılım
5 Nis 2018
Mesajlar
176
Puanları
6
Yaş
25
Herkese merhaba, iyi forumlar.
2 adet plcyi endüstriyel ethernet switch ile haberleştirdim fakat şimdi de kablosuz haberleştirmek istiyorum wlan acces point edinmem gerek sanırım ama bu acces pointleri monte edince direk olur mu yoksa önceden eşleştirme gibi bir işlem yapmam gerekiyor mu merak ediyorum.
Sistemde 2 adet switch var. Bir switchten bir acces pointe cat6, diğer switchten diğer acces pointe cat6 çekip versem enerjiyi sistem haberleşir mi? Tabii acces pointler çekim alanları içinde olduğu sürece. Cihaz önerilerine de açığım güvendiğiniz sık arıza yapmayan cihazları önerirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkürler. İyi forumlar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bildiğim kadarıyla bir ağ oluşturman gerekiyor..bunu access point ile yapabilir misin bilmiyorum...tanıdığım biri bunu yaptı ama plc ye bağlı ethernet switche access point i bağladı ve access point te bir wifi router ile haberleşti....sanırım sende her iki access pointi wifi router la bağlaman gerekiyor...tüm sistem aynı IP de olmalı
 
https://www.n11.com/urun/dark-dk-nt...il-genisletici-router-1869516?magaza=smallman
Mesafen çok uzak değilse bu veya benzeri iki tane al. Bir kez eşleştirmen yeterli. Ayrıca eğer başka cihaz yoksa swich de gerekmez PLC'yi RJ45 ile direk buna bağlarsın.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


https://www.trendyol.com/pd/tp-link/cpe605-5-ghz-150-mbps-23-dbi-outdoor-access-point-ap-p-654571645
Mesafen uzunsa bunun gibi iki tane yada bir bundan birde üsttekinden alarakta aynı şeyi yapabilirsin...
Mesafenin uzaklık kavramı sana kalmış.. Seçeceğin cihazlara göre açık alanda Kilometrelerce gidebilir..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,335
Mesajlar
916,791
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst