3(1x240/s25)

Yaşlı uzmanın söylediğine ilaveten kablolara genleşme ve gerilme payınıda göz ardı etmemek kanaatindeyim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yaşlı uzmanın söylediğine ilaveten kablolara genleşme ve gerilme payınıda göz ardı etmemek kanaatindeyim.

Evet uygulamada müsaade edilen kıvrılma yarıçapı diğer adıyla radius önemlidir, toprak zeminden menfeze geçiş ve menfezden toprak zemine geçiş noktaları. Hem yatay hem dikey radius açısına uymak önemli karadüzen kablo çekilmemeli.
 
Cevabınız için teşekkürler
onaylı projede 1x240ş/25 mm2 20.3/35 kv ye3sv seçilmiş bulunacağı menfez yada açık kanal içinde su içinde kalmayacak ancak açık havada olduğundan iklimsel faktörlere maruz kalacaktır. Seçilen kablo açısından yan yana tek tavada mı yoksa 2 ayrı tavada mı taşımak daha mantıklı olacaktır.
 
Sayfa 310 yararlı olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • Resimli Yönetmelik.rar
    1.7 MB · Görüntüleme: 9
Menfezden geçirilen kablolar her zaman suya maruz kalacak diye düşünülmelidir. Kablo montaj şekline göre redüksiyon faktörü değişir bu tercih meselesi ama böyle bir durumda şiddetle 3x240ş25 kablo kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
ilginiz için teşekkürler menfez kısmından vazgeçip biraz daha ilerden alt geçitten tavandan tava ile atlamayı düşünüyoruz. Ayrıca diğer noktada kablo tavalarını duvara düşey döşeyeceğiz. konsol sıklıkları max 80 cm denmiş ama 1x240 veya 1x95 sıklıklar değişmiyor mu? kablolar tavaya hangi sıklıkta ne tip aparatla tutturulmalı (yönetmelik klemens demiş ama özel tipi var mı)
 
iyi günler
xlpe kabloyu tava içinde duvarda düşey taşıyacağız kablo dış çapı*adet+ kablo aralarına kaç cm boşluk olmalı toprak kanl gibi 7 cm mi?
düşey kablo kanalı kullanırken hangi aparatları (tavayı duvara tutturmak için askı şeridi vb) kullanmalıyız? özellikle kabloları tavaya nasıl tutturmalıyız?
Ayrıca kablo tavalarını topraklamak gerekir mi ve nasıl topraklanmalı yönetmeliklerde göremedim.
tavadan çift devre 6 adet xlpe gidecek tavalar max 600 lük mü üretilir?
 
Yararlı olabilir.S 310
 

Ekli dosyalar

  • Resimli Yönetmelik.rar
    1.7 MB · Görüntüleme: 6

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,258
Mesajlar
916,271
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst