5. defa yapmış olduğum bu devre yine çalışmıyor..

Katılım
2 Ocak 2014
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
46
arkadaşlar 5. defa hem breadbord hem pcb üzerinde yapmış olduğum bu devre çalışmıyor.. kullandığım transistörler irfp240 yani şemadakinden farklı ayrıca şemadaki 470 ve 10 k lık dirençlerin her ikisinide 5 watt taş direnç kullanıyorum sorun bunlarla ilgili olabilirmi acaba ?
1313589228_89_FT1630_royer_ih.png
 
dirençlerin wattının yüksek olması bir sorun yaratmaz hocam . transistörlerde sorun çıkartmaz. diyotlarıda hızlı diyot kullandıysanız devrenin çalışmaması için hiçbir sorun yok. Devreyi daha önce gerek ben gerek binlerce kişi yapıp çalıştırdı.Devredede sıkıntı yok.
mosfetlerin bacaklarını doğru bağlıyomusunuz? bobini nasıl halletiniz? kaç voltla besliyorsunuz?
 
evet mosfetlerin bacaklarını onlarca kez kontrol ettim.. bobini power suplaydan söktüğüm yuvarlak bir ferrit nüveye 25 tur yine power supplay kablosundan sardım iki adet bobin var.. 24 voltla besliyorum ..diyotlar uf4007 .. bu devreyi ne555 le yapabilirmiyim acaba ?
 
uf4007 ler bildiğim kadarıyla hızlı diyot değil. yukarıdaki şemada hızlı diyot diye gösterilen yerde kullanamazsınız. Onun yerine daha hızlı çalışacak 400 volt ve üzeri hızlı diyot kullanmalısınız.

Ayrıca sormak istediğim ve bu devrede önemli olan parça rezonans kapasitörü olarak yukarıda kapasitor bank olarak belirtilen kondansatör olarak ne kullandınız? Bunu yazarsanız ve kurduğunuz devreyide bir kaç açıdan resimleyip eklerseniz sorununuzun nerede olduğunu bulabiliriz belki.
 
yok hocam diyot dogru, evet devrenin resimlerini atarsanız sonuca daha çabuk ulaşabiliriz.
 
Untitled-1.jpg
bu bir induksiyon ısıtıcı devresi.. yapmış olduğum son çalışmanın fotoğrafı bu.. + ucu devreye bağladığımda mosfetler aşırı derecede ısınıyor.. ama induksiyon bobininde her hangi bir ısınma veya hareket olmuyor..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,437
Mesajlar
917,622
Kullanıcılar
450,364
Son üye
msclsglts001

Yeni konular

Geri
Üst