6 lı LNB

ugurcocuk

Üye
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
195
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba değerli ustalarım. Evimde 4 adet oda bulunmakta ve 6 lı LNB aldim. Her odaya ayrı kablo çekmek niyetindeyim. LNB den gelen kabloları odalara dağıtmak için kullanabilcegim ara parça varmıdır var ise adı nedir. Teşekkürler
 
Altı odaya çanaktan ayrı ayrı kablo çekmeniz yeterli. Kanal içinden duvar prizine bağlanabilir. Kanal yoksa hariçten sıva üstü kanalla kabloyu çekin uçlarına f-konnektör bağlamanız yeterli.
 
Bir ara parcaya gerek yok ama bazı şeyler var 1.Birkaç uyarida bulunayım kablo uclarini yaparken dış örgü ile iç ögüler bir birine deymesin kısadevreye neden olur.
2.konektör uçlarını yaptikdan sonra izole bantla bantlayınız. kablo bağlantısı yaptıkdan sonra bu bölümü aşağı cekin kablolardan su yürümemisi ici.
3.mesafeniz uzun ise kaliteli bir kablo alınız fiyatina cok bakmayin.
4.kablolarin güneste kalan kisimları ne kadar kaliteli olursa olsun günes yüzunden yaniyor. Kablo dıs koruması çatlıyor catlaklardan su giriyor ve evlerin icine kadar gidiyor s tvlerde zarara neden oluyor. Engellemek icin 6 kablonun hepsinin disina bir korumak icin uv katkili bir boru koyun.
5.cati girsinde bina icine su girmeyecek bir yerde
Kablonuza bir es koyun kablo uzerinden us asagiya gitmemesi icin kablo altlarindan diş örgunun korumasina disardan gelen kismi centik atin su bina icine girmesini engellemis olursunuz.
Screenshot_20231209_091127_Google.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,314
Mesajlar
916,633
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst