Akü Şarj Ünitesini Kime Yaptırabilirim

KoMaNdO_

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar
36 adet 6V 130Ah seri baglı akülerin şarjını yapan kartı(veya üniteyi) nerden alabilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
önce aküler asitlimi yoksa kuru bakımsız mı önce onu bilmemiz lazım.
 
bu akülerin toplam akımı 4600 amperin üzerinde akülerde şarj genelde onda bir akımla olur, akü tipiyle değişir.hızlı şarja uygunsa daha fazla akımla daha kısa sürede şarj edebilirsiniz redresör primerde kaç volt ile çalışacak bu önemli yaklaşık beş kva bir yük değeri gerekli eğer ihtiyaç varsa bu redresörü imal edebilirim hazırda bulamazsınız
 
Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu?
 
Merhaba arkadaşlar
36 adet 6V 130Ah seri baglı akülerin şarjını yapan kartı(veya üniteyi) nerden alabilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar.

kardeşim bunu bir bobinajcıya sardıracan.akü adedi 36*6.3=226 volt eder.yani girişi 380/230 trafo sardıracan.çıkışı 4536 watt olacak senin anlıyacağın 4.5 kw güçte bir trafo olacak.130 Ah akü 130/10=13 Amp ile şarz edecen.çıkışı max 20 amp yeterli.diğer arkadaşın dediği gibi(redplayer)4600 amper olamaz.çünkü aküler seri bağlı.ayrıca by ceyrancı nın dediği gibi akülerin sınıfı o kadar önemli değil.kuru akü de olsa sonuçta onlar da asit vardır.(üretici gerekli yerleri kapatarak tek kullanımlık durumuna çevirmiştir.)hepsi aynıdır.ambalajı farklıdır.

sonuçta sen 380/230 ac trafo sardıracan.gücü 4.5 kw olacak 230 volt kart bulamazsan trafonun girişini kademeli yaptırırsın 8 kademeli şalterle kontrol edersin.hepsi bu kadar zor değil yani.girişe çıkışa otomat koydur.
 
şebekeyi doğrult bağlasan olmazmı
 
şebekeyi doğrult bağlasan olmazmı
şartlar dan biri giriş 380 volt isteniyor.220 doğrultucu bağlıyabilirsin ama kontrolsuz olur.aküler tam boşalmışsa aşırı akım çeker zararı olur.kademeli şalter kullanılırsa daha akılcı olur.akü ölçülür 11 volttan başlayıp 13.6 arasını 8 kademeye bölünüp yavaş yavaş voltaj arttılırsa daha sağlıklı şarz edilmiş olur.
 
hocam o kapasiteerde dc redresörler büyük olur hazırları var ama çok pahallı bu konuyu bilirimde bilgi verecek kadar değil seni yanıltmış olmayayım.. bu konunun uzmanları her ilde telekom merkezlerinde bulunan enerji gurubu var bu gurupta çalışan arkadaşlar bu konunun uzmanı onlar sadece dc akü gurupları ve redresörlerle uğraşıyorlar onlardan birine sorabilirsin. bulunduğun şehirde yoksa tel nonu verirsen ankara kayseri yada malatyada montaj yaptığımarkadaşlar var onlarla seni kontak kurmaya uğraşırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,383
Mesajlar
917,155
Kullanıcılar
450,265
Son üye
Rudem

Yeni konular

Geri
Üst