akım trafosu oranları

Sayacın akım trafosu ile kompanzasyon sisteminin akım trafosunun aynı değerlerde olması gibi bir zorunluluk yoktur.Tedaş sizin kompanzasyon sisteminizle ilgilenmez.Reaktif veya kapasitif değerler belirli değerlerin üzerindeyse cezayı yazar siz de ödersiniz.Kompanzasyonu sağlamak tedaşın değil sizin görevinizdir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kompanzasyonda, kondansatör grupları devreye girdikçe, ana koldan çekilen akım düşeceğinden, kompanzasyon akım trafoları daha küçük seçilebiliyor.Kompanzasyon çalışmadıgı an, sayaç devresınden yanı anahatdan da gercek akım değeri gececeği için sayaç akım trafoları olması gereken değerde secilmişdir.
Rahat olunuz.
 
Peki bizim bir tesisimiz var sayaç og de çarpan 2070 bu ay 1 milyar ceza geldi akım trafo şuan ağ de biz bunu ruleti og ye uygun role alacağız ve og akım trafo koyacağız burası dengesiz yük günü gününü tutmuyor çalışması belli degıl kompozisyonu og den yapsak referans og den alsak akım trafo uçları bedeninden ricam bana x 5 sayaç og bulunuyor bunların reaktif hesabı nasıl yapilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,419
Mesajlar
917,482
Kullanıcılar
450,329
Son üye
tawfekalmstf

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst