Analog input sorunu

ebuyesilay

Üye
Katılım
21 Ara 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
31
Herkese iyi forumlar. Ben schneiderin tm241 model plcsisini kullanıyorum. Analog inputlar içinde o olcye uygyn tm3aı8/aı4 modullerini kullanıyorum. Ölçüm için 4-20 ma kullanıyoruz.
Sahamın birinde flowmetre bozuldu yenisini sipariş edip taktık. Flowmetre 24vdc beslemeli analog çıkışından aldigim ucu tm3aı8e girdim. Ekranda flowmetredeki değerin çok oynadigini gorunce, elime olcu aleti alıp araya seri girip geçen akımı ölçtüm. Değer çok aşırı oynuyordu debim sabit olmasına rağmen. Araya optik izalatör koymayi düşündüm lakin tm3ai8'in datasheetine bakinca zaten oldugunu gördüm. Bu sorunla karşılaşan varmı veya olası bi çözüm önerisinde bulunursanız sevinirim. Şimdiden ilginiz için teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Analog veri olunca mesafe,kablo ve kablo ekranı etkileyebilir. Mevcut flowmeter in bozulma sebebini belirleyebildiniz mi? Ya da kablo güzergahının yakında güç kablosu var mı(daha sonra da çekilmiş olabilir)
 
Optik izolatör ya da başka birşey sorununuzu çözmez. Çünkü flowmetreden çıkan bilgi o şekilde. Flowmetrenin parametreleri varsa eskisi ile aynı mı? Ya da flowmetre arızalı olabilir.
 
Öncelikle iyi akşamlar, Yeniyim kusura bakmayın o yüzden alıntı yapmayıp isminize mutakıben cevap vericem.
Sn İbora bey flowmetreden gelen bilgiyi ölçü aletiyle ölçtüğümde ( panomdaki klemense girmeden) atıyorum 14.56mA sabit bir değer ölçüyorum. Bunu da hesap makinesi ile scala edince gene atıyorum 4500m3'e denk geliyor. Bu hem flowmetrenin ekranı ile birebir uyuyor, hem debimi makine mühendisi arkadaş doğruluğunu teyit ediyor. Sorun klemense girince oluyor. Klemense girip gene araya seri girerek ölçüyorum analog verim çok dalgalı geliyor. Aklıma tek gelen şey parazit oldu topraktan. Çünkü sahamda 1'den fazla toprak hattı var buna eminim saygılar.
Sn Haylamaz bey; Daha önceki flowmetrem Hart protokollü idi ABB marka. Sahanın yakınına şimşek çakınca gitmiş hem kendisi yanmış hem benim ilgili analog inputum yanmış. Mesafe derseniz 10 metre kadar ya var ya yok. Kablolarım sheeldli. Panomda 45kW'lık 3 adet frekans konvertörüm var. Haricen flowmetrenin yakınında bu 3 frekans konverterinin hitap ettiği motorlar var. Lakin analog sinyallerimle güç kabloları ayrı kanallardan gidiyor, haricen flowmetrenin yanında ki basınç transmitteri, sıcaklık sensörü gibi sensörlerimden sağlıklı ölçümler alabiliyorum.
Flowmetrenin, kendi yakınlarındaki diğer analog sensörlerden tek farkı, diğerleri hart protocol, kendisinin harici 24VDC beslemesi mevcut.
Kusura bakmayın geç gördüm ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.
 
4-20ma analog çıkış kullanılmasının sebebi zaten parazitlerden etkilenmemesidir. Benim aklıma gelen input kartınızda bir sorun olabileceği. Eğer aynı input kartından varsa bir değiştirerek tekrar deneyin derim.
 
4-20ma analog çıkış kullanılmasının sebebi zaten parazitlerden etkilenmemesidir. Benim aklıma gelen input kartınızda bir sorun olabileceği. Eğer aynı input kartından varsa bir değiştirerek tekrar deneyin derim.

Haklısınız ibora bey, analog input kartımda bir sorun olmadığını düşünüyorum, çünkü diğer kanallarından sağlıklı ölçüm yapıyorum. Hatta sağlıklı ölçüm yaptığım bir kanala da bağladığımda gene aynı sorunu yaşıyorum. Ayrıca panonun olduğu sahada birden fazla toprak hattı varsa 4-20mA olsa da ölçüm şekliniz parazit yersiniz.
 
Yalıtımsız bir kablo kullanarak bağlantı yapmayı deneyin.
Topraklama yapmadan.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar sorun çözüldü. Analog inputuma optik izalatör taktım çok net değer ölçüyorum. Ilgi ve alakanız için teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,386
Mesajlar
917,174
Kullanıcılar
450,272
Son üye
berkay31421

Yeni konular

Geri
Üst