Antigron kablo

özgür hocam nym kablolar bildigim kadariyla antigron kablo sayilirlar öyle degil mi?

Antigron kelime anlamını ve nereden geldiğini bilmiyorum. Piyasada nemli yerde veya sıva üstü tesisatta antigron kablo kullanılır ve bu da NYM tipi kablodur.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Antigron sert kablodur ve yanılmıyosam etanş değil etanj onlarda nemli ve ıslak yerlerde kullanılır.Tesisattaki sert kablodur ve antigrondur ve ttr dediğimiz yumuşak ve çok telli kablo vadır.

___

Zaten NYM nin açılımı nemli yer malzemesi dir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
antigron kablo bildiğim kadarıyla etanj kablo oluyor, ama eğer izoleli kablo antigron kabloysa bizim tesisat sortilerinde boru içinden prize çektiğimiz kablolarin izole kısımlı olanlarının hepsi antigron oluyor degil mi? yani antigron özel bir isim mi genel bir isim mi? eğer özel bir kablo ise bana bir örnek gösterirmisiniz.

Antigron kablo boru içinden çekilen kablo değildir. Harici tesisatlarda kullanılır. Örneğin atelye depo vs gibi yerlerde ben mevcut tesisatın kullanıldığını hiç görmedim. Genellikle antigron ve ttr kablolarla elektrik yeniden tesis edilir.Bu gibi yerlerde çekilen harici kablolar olarak kullanılır..Eminim görmüşsünsündür..
 
etanş su geçirmez alanlarda kullanlılan banyo, tuvalet veya u alabilen bir yer, lastik contali elektrik malzemeleridir, nasıl ayrılabileceği ise eğer fiziki olarak soruyorsanız tipinden hemen belli olur korumalı olduğu, ama proje çiziminde ise kendine ait bir şekli vardır, proje elektrik sembollerinde görebilirsiniz.
 
sizin prizlerde kullandığınız kablolar nya dır
 
antigron kablo 3 veya 4 fazın birarada bulunduğu kablolar olup izole tel olarak tabir ettiğimiz kablolar ise boru içinden çektiğimiz her faz yada toprak yada nötr ayrı olarak olan kablolardır
 
çok telli kablo ile aynı kesitteki tek damar kabloyu taşıdığı akıma göre kıyaslayabilirmiyiz ?hangisi daha cok akım taşır saygılar?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,662
Kullanıcılar
450,151
Son üye
YunusTuncel

Yeni konular

Geri
Üst