apartmanda kısmi kesinti

Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
iyi günler,
10 daireli 42 yıllık bir apartmanda yaşıyorum,
bu ay içinde 2. defa apartmanın 3 yada daha fazla dairesinde elektrik gitti (otomatik ,zil ve diğer dairelerde bişey yok) buraya herzaman bakan elektrikçi panoya baktı ve faz problemi var dedi tedaş ı çağırdık halletiler.
tekrar oldugunda ben aşağıya sokaktaki kutuda bekledim, ekip geldiğinde kutudaki sanırım çivi ya da bıçak sigorta addedlien yanmış sigortayı değiştirdiler 100 amperlik diye konuştuklarını hatırlıyorum..eğer problem tekrarlarsa apartmana giden kabloda sorun vardır o değişecektir deyip kendi tanıdık elektrikçilerini yollamak üzere cep nolarını verdiler..bu problemin aslı nedir? şiddetli yağmurlardan sonra olan bir durum oldugunuda ekleyeyim..ayrıca yönetici apartmanın en eskilerinden ve bu durumun daha önce olmadıgını söylüyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadasım nedersek yalan olur ama binanda birsey olmadıgı kesin birde yagmurlu havalarda atıyoır diyorsun dedigi gibi aradaki kabloda sorun volabilir.42 sene normaldir.
 
apartman girişinden kulladığınız faz ile diğer dairelere giden fazları yer değiştirin ve bekleyin sizin kullandığınız faz atarsa arıza sizin apartman hattında diğerlerininki atarsa arıza kabloda deneyin amin olun....
 
Apartmanın enerji aldığı direk üzerinde içinde biçaklı sigortaların olduğu Küçük NH panoları vardır.Bu sigortaların oturduğu yuvalar oksitlenmiş olabilir kontrol ettiriniz dağıtım firmasına.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,400
Mesajlar
917,274
Kullanıcılar
450,293
Son üye
dersdersders

Yeni konular

Geri
Üst