Bakır ve alüminyum bara bağlantı tekniği

Doğan Elektrik
Al/Cu BİMETALİK LEVHALAR VE RONDELALAR

Bilhassa alüminyum baralarla, bakır baraların temaslarında kullanılan, yaklaşık % 35 Bakır ve % 65 Alüminyum, 3 mm kalınlıkta, ticari boyutu 100X200 cm, alüminyum ve bakırın arasına rutubet ve su girmeyecek şekilde biri birine kaynatılmış levhalardan bara boyutlarına göre kesilerek, temas alanları arasına konularak korozyon olayı önlenme imkanı bulunmaktadır.

Alüminyum yüzey alüminyum bara ile bakır yüzey bakır bara ile temas ettirilir. Piyasada istenilen boyutta kesilerek boyutlandırılabilir.

xde-alcu-3.jpg
Aynı malzemeden Al Pabuç pala boyutlarına göre hazırlanmış AlCu pullar mevcut olup; alüminyum iletkenleri, alüminyum pabuçlar kullanılarak kuru ortamlarda bakır baralara bağlanması sırasında pabuçla bara arasına bakır tarafı bakıra alüminyum tarafı alüminyum pabuca gelecek şekilde temizlenerek ve ek macunu sürülerek bağlanır.

Dış tesislerde yağmur yönü resimde olduğu gibi Alüminyumdan Bakıra doğru olmalıdır.
 

Ekli dosyalar

  • xde-alcu-3.jpg
    xde-alcu-3.jpg
    10.3 KB · Görüntüleme: 51
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,729
Kullanıcılar
450,395
Son üye
rabiacr3r6

Yeni konular

Geri
Üst