Bir koaksiyel kablonun eklenmesi nasıl yapılmalıdır?

tan er

Üye
Katılım
28 Şub 2018
Mesajlar
207
Puanları
1
Merhaba,
Çok önemli bir bilgiye ihtiyacım var ve bu sorunun cevabını sizlerden başka öğrenebileceğim bir yer olmadığı içi mesaj yazıyorum.

Bir koaksiyel kablonun eklenmesi sinyali bozar mı?
Tüm uzunluk boyunca eşleşen empedansı korumadan "koaksiyel kabloyu birleştirme" yaparsanız maalesef "sinyali bozar".

Bunu doğru şekilde yapmanın bir yolu kablonun her iki tarafını sonlandırmak için uygun konektörler kullanmak gerekir. Bu iş için kullanılan kablo sonlandırıcısı ise erkek f konnektörlerdir.

eklenecek kabloların uçlarına erkek f konnektör bağlayıp bunları bir ara ek parçası ile birleştirdiğimizde 2 ek yeri olduğu için sinyal zayıflaması daha çok olacaktır.

Ancak bu prizlerde bulunan dişi f konnektörler lehimlenebilir tiptir. Aslında kabloların bir tarafına bu dişi f konnektörün lehimlemeye gerek olmadan tıpkı erkek f konnektör gibi bağlanan bir modeli olsaydı diğer tarafına da zaten erkek bir f konnektörün bağlayarak birleştirme yapabilirdik ve bu ara ek parçasına ihtiyaç olmayacağından daha az bir sinyal kaybı ile birleştirme yapardık. Fakat doğru bir bağlantı oluşturabilmemiz için gerekli olan dişi f konnektör parçası maalesef evrensel olarak mevcut değil yada ben bulamadım... neden üretilmediğinin sebebini de bilmiyorum.

Sorum
1)kabloya vidalanan yada presleyeceğimiz tipte dişi f konnektör var mı? yok mu? yoksa neden?
2) kokasiyel kablo eklemesi için sizlerin önereceği daha başarılı yöntem var mı?
 
Kullanım alanı pek olmayınca piyasada üretimine gerek görmemiş olabilir resimdeki gibi olanlar var ,lehimle,sıkıştırmayla kullanılıyor sanırım .
 

Ekli dosyalar

  • images (10).jpeg
    images (10).jpeg
    18 KB · Görüntüleme: 3
Kullanım alanı pek olmayınca piyasada üretimine gerek görmemiş olabilir resimdeki gibi olanlar var ,lehimle,sıkıştırmayla kullanılıyor sanırım .
Cevap için teşekkür ederim. Aynen bu malzemenin kabloya vidalanarak bağlananı(erkek f konnektör gibi) daha başarılı bir ek yapmamı sağlayacaktı ama bende bulamadım. Gereksiz yere ara konnektör kullanacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,314
Mesajlar
916,626
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst