Camaşır makinasının altından su akıtma nedenler?

Konu eski ama eminim bu sorunu yaşayan ve sinirleri bozulan arkadaşlar çok fazladır. Size pratik tespit için ipuçları yazacağım.

Su kaçıran çamaşır makinesinde ilk olarak arkasındaki su giriş ve çıkış hortumları kontrol edilir.

Burada sorun yoksa makinenin pompa kapağı açılır ve içinden su gelip gelmediğine bakılır. Eğer su gelmiyorsa su boşaltma pompası ile makinenin su çıkış hortumu arasındaki hortumda sızıntı vardır veya kelepçesi gevşemiştir. Pompayı açtığınızda su geliyorsa buradan sızıntı yoktur.

Hala bulamadıysanız bir tasa su doldurun ve makinenin kazanının içine dökün, ama lastik körüğü ıslatmadan. 10dak kadar bekleyin, sızıntı varsa kazan çatlamıştır, kazanla pompa arasındaki hortum delinmiştir, kelepçe çıkmıştır veya rezistansın oturduğu yerden su sızıyordur.

Bunlara rağmen sızıntı halen yoksa deterjan çekmecesini açın ve çaydanlıkla içine dikkatlice makinenin camından görünecek kadar su koyun ve bekleyin. Sızıntı varsa deterjan çekmecesinin oturduğu yuva çatlak olabilir, kazanla deterjan kutusu arasındaki hortum delinmiştir veya ön camı geçecek kadar su doldurduysanız lastik körükte delik vardır.

Yok yine hala sızıntı yoksa makineyi su alacağı bir programa getirin, su alımı sırasında sızıntı olursa su giriş hortumu ile deterjan kutusu arasındaki hortumda veya kelepçesinde sorun vardır.

Böyle yaparak makineyi aşağıdan yukarı aşama aşama sökmeye gerek kalmadan kolayca kontrol etmiş olursunuz.;)
merhaba kolay gelsin. Arçelik çamaşır makinemden su akıyor. alttan resmini çektim eğer yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. kendim yapabilir miyim ustadan yardım alsam maliyeti ne kadar tutar acaba?
 

Ekli dosyalar

  • SU SIZINTI.jpg
    SU SIZINTI.jpg
    454.5 KB · Görüntüleme: 116

Forum istatistikleri

Konular
128,243
Mesajlar
916,133
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst