Circutor Marka Analizörler

Katılım
31 Ağu 2006
Mesajlar
84
Puanları
1
Yaş
48
arkadaşlar Circutor marka analizorleri kullanan varmı ve bu analizorleri bilgisayar ile takip eden varmı kullanımı nasıl? paylaşırsanız sevinirim herkese kolay gelsin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evet kullanıyorum istersen yardımcı olabilirim
 
Kullanıyoruz, devreye almak çok sıkıntılı. Cihazların haberleşmelerinde problem var, software hala tam anlamıyla oturmuş değil. Circutor temsilcisi ECT Mühendislik teknik servis konusunda bilgi ve personel konusunda yetersiz. Tek bir servis mühendisiyle heryere yetişmeye çalışıyor. Sonucunda yetişemiyor.
Aylarca uğraşmış biri olarak hiç bulaşma derim. Başka cihaz kullanmadığım için bildiğim halde öneri yapmayacağım.
İnternetten araştırırsan, açık kaynak kodlu Scada kullanarak bu işi profesyonelce yapan sağlam referansları olan otomasyon firmaları bulabilirsin. ( circutorun power studio scada'sında hiçbir ilave rapor, sayfa tasarımı vs. yapamazsın. Program neyse o )
 
Arkadaslar oncelikle circutore neden bu kadar negetif yaklastiginizi anlayamadim ben guneydogu satis muhendisiyim herhengi bi sorununuz oldugunda benimle irtibata gecerseniz sevinirim ayrica power studio scada programinda herhengi bir aksaklik bulunmamaktadir program saglikli olarak calisiyordur ve cihazlarin haberlesmesinde bi sikinti yasanmamaktadir.
 
Sayın Volvarine yaşadığınız sıkıntıları daha net yazabilir misiniz? Biz size yardımcı olmak isteriz.

Circutor cihazlar Modbus kodludur ve bu kodlar manuellerde verilmiştir yani herhangibir kod saklanması söz konusu değildir modbus kod okuyabilen her scada ile haberleşmesi mümkündür.
PowerStudio Scada için bilginiz limitli sanırım çünkü powerstudio scada ile istediğiniz gibi sayfalar oluşturabilir, mimik diyagramlar oluşturulabilir, istenilen formatta raporlama yapabilirsiniz, kişilere özel yetkilendirme yapılmaktadır, alarm özellikleri gelişmiştir, program ayrıca web server tabanlıdır yani LAN hattındaki her kullanıcı kendi yetkileri doğrultusunda anlık verileri ve geçmiş dataları hatta hazırlanan rapor formatlarını görebilir. Fiyat kalite parametresinde piyasadaki en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Elinizdeki program PowerStudio İzleme ve kayıt yazılımı ise burada mevcut programın verdiği kadarı ile izleme ve geçmiş dataları gözlersiniz bu programda web server tabanlıdır. Excel bilginiz iyi ise DDE komutlarını kullanarak mimik diyagramları veya kendi sayfa tasarımlarını oluşturabilirsiniz. Bunlar manuellerde verilmektedir.
Bu programların her ikisi de müşterilerin kolay kullanımına uygun sürükle bırak mantığındadır, yeni cihaz eklemek çok kolaydır ve her defasında mühendislik hizmeti alıp bedeller vermenize gerek kalmaz. Sistemler devreye alma sonrasında eğitimi verilip son kullanıcının imzası ile teslim edilir.

Forumdaki CIRCUTOR Türkiyeyi tanımayan arkadaşlar için;
http://powerstudioscada.circutor.com
adresinden java destekli bir bilgisayardan yazılımı daha iyi tanıma imkanınız olacaktır.
Bu adresten Circutor İspanya Merkez binasının verilerini izleyebilirsiniz.

Sayın Hasan Taşkan mail adresim [email protected] analizör ve yazılımlar için bilgi verebilirim veya www.circutor.com adresinden faydalanabilirsiniz.

Saygılarımla

H. Cem KIR
 
eski çalıştığım işyerinde yardımcı tesislerin scadası ve enerji tüketim miktarlarının kaydı circitor ile yapılıyor. herhangibir sorunla karşılaşmamıştık.enerji tüketimlerini excel tablosuna otomatik aktarım yapıyordu.yardımcı tesislerin kumanda kontrolünü bu scada üzerinden yapabiliyorduk.
 
arkadaşlar merhaba,

bu circutor marka analizörlerle ilgili şöyle bir sıkıntımız var. trafo 1 ve trafo 2 olmak üzere iki tane trafomuz mevcut ve geçen aya kadar hep trafo 1 devrede idi ve biz circutor analizör yardımıyla bilgiyaraımızdan agt1 (trafo1 için) değerlerini alıyor, excele aktarıyor, aylık enerji tüketim grafiklerimizi oluşturuyorduk.

fakat geçen ay trafo 1'i devreden çıkarıp trafo 2yi devreye aldık ve Şebeke 1 aydan beri trafo2den besleniyor. şimdi durum buyken biz circutor programından trafo 2 için (agt2) değerlerini aldığımızda tutarsız sonuçlar görüyoruz. yani vermesi gereken değerlerin üçte birini falan veriyor aşağı yukarı.

eskiden trafo1 için(agt1) program değerleri gayet doğru verirken trafo2 için(agt2) beklenen değerleri vermiyor.

şimdi sorum şu, bu analizörün bu durum için yapılacak bir ayarı var mıdır? var ise nasıl yapmalıyız? elinde türkçe kullanma kılavuzu olan var mı? bu durumda ne yapmalıyız, bu değerler bizim için önemli.

teşekkürler.
 
circutor mükemmel herkeze tavsiye ederim
 
birde bizim analizörlere bakın

Class 0,2S enerji ölçüm hassasiyetinde
4 yıl ganati li
Made in USA
RS485, ethernet modbus/TCP haberleşme

http://www.sgemuhendislik.com/KMDefault.aspx?ctrid=9209

Kullandığımız yazılım :
http://www.sgemuhendislik.com/urun/reliance-scada-otomasyon.aspx

Üstelik bizden sistem alan herkese ücretsiz scada eğitimi veriyoruz böylece herhangi bir protokol ile haberleşen cihazınızı kendiniz bile rahatlıkla sisteme entegre edebilirsiniz.

Sistemi takip etmenize de gerek yok, eğer bir alarm olursa e-mail adresinize e-mail cep telefonuza mesaj geliyor.
 
Circutor'ün izleme yazılımı power studio'dan verileri excel'e export vb. işlemle aktarabilen var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,332
Mesajlar
916,761
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst