CNC Router güç kaynağı seçimi

berkan010

Üye
Katılım
16 Ara 2023
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
26
Merhabalar. Güç kaynağı ve kablolama için sizlere danışmak istedim.

Mini CNC Router yapıyorum 3 adet nema 23 2.2nm step motorlarım var yaklaşık 3 amper gücünde 1 adet 2.2 kW 3hp spindle bulunmakta bu motorlar için iki ayrı güç kaynağı mi almalıyım yoksa tek güç kaynağı yeterli midir? Ve en az kaç amper güç kaynağı almam gerekiyor 24v 20amper alsam yeterli olur mu? Spindle için hangi kabloyu önerirsiniz ve son sorum spindle sürücüsune gücü güç kaynağından mi sağlayacagim yoksa direkt prizden mi elektrik alacak yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
NEMA ölçüsünü yazın, hatta etiket fotoğrafını çekin, daha kolay olur.
 
Son düzenleme:
Öncelik ile Spindle motor ve step motorlar aynı güç kaynağından beslenmez.

Step motorlar genelde 48 volta kadar beslenir ve bunun için motor sayısı X amper+%30'luk 48 voltluk bir güç kaynağına ihtiyaç var.

Spindle motor ise ayrı bir dünya.Bunun için 223 volt gerekiyor. Hali ile bunun sürücüsüde ayrıdır. Bu sürücüde minimum 230 volt 2.2 KW lık bir sürücü.

Dolayısı ile tek güç kaynaüı mı sorusu biraz havada kalıyor.

Step motorlar için bir güç kaynağı ,Spindle için ise bir adet sürücüye daha doğrusu VDF İnvertere ihtiyacınız var.
 
Spindle için sürücüm var 2,2 kw Siemens V20 sürücüye enerjiyi direkt prizden mi vermeliyim spindle içinde güç kaynağı mı almam gerekiyor.
 
Spindle için sürücüm var 2,2 kw Siemens V20 sürücüye enerjiyi direkt prizden mi vermeliyim spindle içinde güç kaynağı mı almam gerekiyor.
Sürücünüz (VDF inverter) şebekeye direkt bağlanacak. Sürücünüz Monofaze mi yoksa Trifaze mi bilmediğim için nasıl bağlanacağı konusunda bir şey diyemem ama sürücü şebekeye Spindle motorda sürücüye bağlanacak.

Konuya ne kadar vakıfsınız bilmiyorum ama şunu unutmayın. Sürücü bağlantıları düzgün yapıldıktan sonra sürücü üzerinde belirli parametrelerin ayarlanması gerekiyor.O ayarlar yapılamadan çalıştırmazsınız yada düzgün çalıştıramazsınız.

Bu da sürücünüzün manueli:
https://www.otomasyonline.com/download/Siemens/Siemens_Sinamics_V20_Devreye_Alma_Klavuzu.pdf
 
Sürücüm Monofaze, bağlantıları mevcut ve frekans ayarlarınıda görmüştüm daha önce cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,741
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst