CPU yu korumak

Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba...
özellikle S7 300 CPU ları ve modülleri sistemde oluşan kısadevrelerden korumak için PS 307 kullanmaya altarnatif olabilecek sigorta vs. uygun bir ürün varmıdır. piyasada kullanılan 0.5A, 1A cam sigortalar bu işlem için uygunmudur.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Selam,
s7 300 cpu için siemens marka power supply kullanmak zorunda degilsiniz..Herhangi bir marka olabilir..
 
Aslında yapılması gereken CPU güç kaynağı ile modüllere enerji verdiğin güç kaynağını ayrı kullanmak. Böylece giriş-çıkışlarda olabilecek bir arızadan kısadevre veya aşırı yüklenme güç kaynağı kendini kapattığı anda CPU etkilenmesin. Ayrıca yeni tip CPU larda selektif koruma mevcut örneğin güç kaynağının 3 adet besleme çıkışı olsun. Bu çıkışlardam hangisinde arıza meydana geldiyse bu kısmı devre dışı bırakıyor.
Bir dergide PHOENIX CONTACT ın böyle bir ürünü olduğunu okumuştum.

Biz aşağıdaki verdiğim güç kaynağını kullandık. Bir sorun çıkmadı.
http://www.fastltd.net/tr/GucKaynaklari/Ray-Montaj.asp
 
Benim derdim kısadevre anında CPU nunda enerjisiz kalması değil. bir projede bir fotesel içinde kısadevre oluştu fotoselin bağlı olduğu bağlantı kutusunda(2A) ve CPU da (0.5A )cam sigorta olmasına rağmen cpu nun içindeki sigorta attı.ardından gelen sıkıntıları blirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,231
Mesajlar
916,003
Kullanıcılar
450,028
Son üye
Metnnbyk

Yeni konular

Geri
Üst