Elektronik Balastlar

Üretmekte olduğumuz bir üründe 1000W Metal Halide ampul kullanıyoruz. Şu anda mekanik balast kullanmaktayız ancak elektronik balast ile bu sistemi modifiye etmek istiyoruz. Öncelikle bu işe yeni başlayan biri olarak piyasayı pek bilmediğimden sormak istiyorum.

1.) Metal Halide ampuller için elektronik balast var mı? (İnternette araştırdım. Bulamadığım için olmadığını düşündüm.)
2.) Varsa kullanmamı tavsiye eder misiniz?
3.) Marka öneriniz var mı?
4.) Var ise ortalama fiyatları ne kadar?

Teşekkürler :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
diKen arkadaşım.Söylediğiniz ampul için,elektronik balast var ise,kullanılması tabiiki uygundur.Vossloh-
Schwabe ürünlerini incelemenizi öneririm.232.4582646-232.3280610-533.2624201-533.5988698 nolu
telefonlardan veya vsturk.com adresinden araştırma yapmanız yararlı olabilir.Bu ürünler oldukça kali-
telidir.En azından,değişiklik yapma sebebinizle ilgili olarak yol gösterebilirler.
 
vs.com adresine baktım. Kataloglarını inceledim. Sanırım 1000W Metal Halide için elektronik balast gerçeken de yok. Bu kadar geniş bi ürün yelpazesine sahip bir şirket bile üretmiyorsa demek ki yok böyle bir ürün. Ama tabi yine de var olduğunu bilen biri olursa yazsın. :) Yardım için teşekkürler fahri yetiş
 
Hocam öncelikle bilgilerinizle bizi aydınlattığınız içi teşekkür ederim.Benim sorum ATY tipi armatürlerde (4x18 W) kaç tane balast kullanılması gerektiği ve bunun sebebi ?
 
elektronik balansalar enerji tasarrufu için çok önemli bir yapı taşı
 
bu konuyla ilgili tezodevsitesinet'te konu başlıkları mevcut.
 
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum,

çimento fabrikası projesini hazırlıyorum aydınlatma tek hatını oluşturudm. Şefime kontrol etmesi için gittiğimde ortalama 5-6 lineyde bir bir bağladım 30mA lik kar için armatürlerdeki balastların kaçaka akım değerlerine dikkat etmemi söyledi . çünkü bazı linyelerde 20 tane 2x36 TCW ler var. birde dış aydınlatmada kulladığım yüksek basınçlı sodyum lambalar varki bunları oluşturduğu her linyeye kar koydum. benim sorum şu balastların armatür cinslerine göre kaçak akım değerlerinin olduğu bir teknik dokuman. helvar da birşeyler buldum. osram pelsan vs aydınlatmada filanda baktımk yok. yardımcı olabilecek olan var mı teşekkürler.
 
Elektronik balastlarda kullanılan RFI filtreler devreden kaçak akım akmasına neden olur. Elektronik balastların koruma sınıfı Class0, 1 ve Class 2 olmaktadır. Class 1 tipindeki bir elektronik balastın IEC 598'e göre müsade edilen kaçak akım değeri 1 mA'den az olmalıdır. Bu nedenle Class 1 tipindeki(gövdesi plastik olmayan) bir elektronik balastın 1 mA kaçak akımı olduğu düşünüldüğünde ve bir kaçak akım rölesinin 30 mA'i geçen akımda attığı göz önüne alındığında, bir kaçak akım rölesine bağlanacak olan elektronik balast sayısı 30'u geçmemelidir.

Ancak hesabımızı koruma tipine göre yaptığımızdan kullanılacak olan balast sayısı üretici firmanın verdiği "earth leakage current" değerine bakarak değişiklik gösterebilir. Mesela http://www.lighting.philips.com/pwc_li/in_en/assets/docs/products/EB Warm.pdf adresindeki dökümanda philips kaçak akım değerini 0,5 mA'den düşük olarak vermiş. Dolayısıyla 60'a yakın elektronik balast bu marka için tek kaçak akım rölesine bağlanabilir görünüyor.

Ancak tek tek bütün firmaların kaçak akım değerine bakmak yerine bir kaçak akım rölesine 30'dan fazla elektronik balast(metal muhafazalı olanlar) bağlamamak daha mantıklı görünüyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,487
Mesajlar
917,988
Kullanıcılar
450,463
Son üye
ePlan0

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst